6 φωτογραφίες »

Πρεμιέρα για το «καυτό» VW Golf R Wagon

4.785 Επισκέψεις στο άρθρο (7/7/2021)

Γνωρίζαμε ήδη το hatchback, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να συστηθούμε και με την πιο πρακτική έκδοση του ισχυρού Golf R, αφού η Volkswagen αποκάλυψε επίσημα το νέο VW Golf R Wagon.

Πρεμιέρα έκανε η νέα wagon έκδοση του ισχυρού Volkswagen Golf R, την οποία και αναμέναμε για να ολοκληρωθούν οι εκδόσεις της 8ης γενιάς του best-seller γερμανικού μοντέλου. Κάνοντας την αρχή από τον κινητήρα, όπως και το hatchback Golf R, έτσι και το Wagon διαθέτει τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που προσφέρει ισχύ 320 ίππων και 420 Nm ροπής. Το εν λόγω μοτέρ συνδυάζεται με το DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων και κίνηση στους τέσσερις τροχούς.


Το κόστος απόκτησης δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Το κόστος απόκτησης δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Σύμφωνα με τη VW το πρακτικό «καυτό» Golf R χρειάζεται 4,9 δευτερόλεπτα για να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα, δηλαδή 0,2 δευτερόλεπτα πιο αργά από το hatchback. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 270 χλμ./ώρα με το διαθέσιμο πακέτο R Performance ή στα 250 χλμ./ώρα χωρίς αυτό.
 
Το Golf R Wagon ζυγίζει 79 κιλά περισσότερο από το hatchback. Με τα πίσω καθίσματα στην κανονική τους θέση ο χώρος αποσκευών μπορεί να φιλοξενήσει 611 λίτρα, ενώ μόλις αυτά «πέσουν» τότε η χωρητικότητα μεγαλώνει στα 1.642 λίτρα. Η ικανότητα ρυμούλκησης φτάνει τα 1.900 κιλά, ενώ η VW έκανε κάποιες τροποποιήσεις στο σύστημα ανάρτησης για να καταπολεμήσει το πρόσθετο βάρος και τη διαφορετική κατανομή βάρους.
 
Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το νέο μοντέλο είναι μακρύτερο κατά 349 χιλιοστά και προσφέρει πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Η καμπίνα ακολουθεί πιστά τα χνάρια του hatchback, περιλαμβάνοντας ανάμεσα από άλλα δερμάτινα σπορ καθίσματα Nappa με μπλε πινελιές και λογότυπα R στο πίσω μέρος. Παρών είναι και τα ανθρακονημάτινα χαρακτηριστικά  όπως φυσικά ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη αφής του infotainment μεγέθους 10 ιντσών.
 
Το κόστος απόκτησης του μοντέλου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ELASTIKA 2024
moto