7 φωτογραφίες »

Tο μπροστινό άκρο μοιάζει με το πρωτότυπο του Grand Wagoneer.

Πρεμιέρα για το νέο Jeep Grand Cherokee L

7.785 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2021)

Πρεμιέρα έκανε το ολοκαίνουργιο Jeep Grand Cherokee L, το οποίο συστήνεται στο κοινό ως μία νέα έκδοση του μοντέλου, ακόμα πιο ευρύχωρη με τρεις σειρές καθισμάτων στο εσωτερικό του.


Κάνοντας την αρχή από το εξωτερικό μέρος, ο σχεδιασμός του Grand Cherokee L είναι αρκετά διαφορετικός από το Grand Cherokee που γνωρίζουμε. Για παράδειγμα, το μπροστινό άκρο μοιάζει με το πρωτότυπο του Grand Wagoneer με λεπτούς, οριζόντιους προβολείς και τη χαρακτηριστική μάσκα των επτά σχισμών. Το μεταξόνιο του Grand Cherokee L μετράται στα 3.091 χιλιοστά, τη στιγμή που το συνολικό του μήκος ανέρχεται στα 5.204 χλστ. Αναφορικά με το πίσω μέρος και εκεί είναι τοποθετημένα λεπτά φανάρια, ενώ στο πίσω μέρος της οροφής έχει τοποθετηθεί και μία αεροτομή.
 
Το εσωτερικό του Grand Cherokee L είναι ριζικά διαφορετικό από το τυπικό μοντέλο Grand Cherokee. Υπάρχει μία ολοκαίνουργια οθόνη αφής 8,4 ιντσών ή προαιρετική οθόνη αφής 10,1 ιντσών. Αμφότερες χρησιμοποιούν το τελευταίο σύστημα ψυχαγωγίας UConnect 5 της FCA και διαθέτουν ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto. Ως στάνταρ, το SUV περιλαμβάνει ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,3 ιντσών, που μπορεί να εμφανίζει πολλές διαφορετικές πληροφορίες. Όπως προαναφέραμε στο εσωτερικό μπορεί να βρει κανείς και μία τρίτη σειρά καθισμάτων.
 

Στους κινητήρες, στη βάση της γκάμας θα βρίσκεται ο V6 Pentastar κινητήρας 3,6 λίτρων που προσφέρει 294 ίππους, ενώ υπάρχει και ο Hemi V8 5,7 λίτρων που ανεβάζει την ισχύ στα 362 άλογα. Ανεξάρτητα το μοτέρ, το SUV διατίθεται στάνταρ με ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την τετρακίνηση να είναι μία από τις επιπλέον επιλογές και όχι στάνταρ.
 
Φυσικά πλήθος συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού είναι διαθέσιμα, ενώ στην αγορά των ΗΠΑ το Grand Cherokee L θα διατεθεί σε τέσσερις εκδόσεις Laredo, Limited, Overland και Summit. Η Jeep δεν έχει ακόμη ανακοινώσει λεπτομέρειες τιμολόγησης.

PEIRAIOS LEASING
test center