3 φωτογραφίες »

Πρόγραμμα επιβράβευσης με κρυπτονόμισμα για το ηλεκτρικό Fiat 500

2.252 Επισκέψεις στο άρθρο (16/3/2021)

Το τμήμα e-Mobility της Stellantis σε συνεργασία με την Kiri Technologies παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας ένα πρόγραμμα επιβράβευσης της φιλικής προς το περιβάλλον οδήγησης.


"Kiri" είναι η ιαπωνική λέξη για το δέντρο Παυλώνια (Paulownia), το οποίο είναι γνωστό για την ιδιότητα του να απορροφά 10 φορές περισσότερο CO2 από οποιοδήποτε άλλο φυτό. Μόλις ένα εκτάριο με δέντρα του είδους, μπορούν να «καθαρίσουν» 30 τόνους CO2 ανά έτος, ποσότητα που είναι αντίστοιχη με τις εκπομπές του συγκεκριμένου αερίου από 30 αυτοκίνητα για την ίδια περίοδο. Με έμπνευση από αυτό το ξεχωριστό φυτό, η Kiri Technologies και το τμήμα e-Mobility της Stellantis δημιούργησαν μια εφαρμογή με βάση το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500.

Η βασική ιδέα πίσω από αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα βρίσκεται στο να επιβραβεύονται με το κρυπτονόμισμα KiriCoin οι οδηγοί του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 που ακολουθούν ένα φιλικό προς το περιβάλλον στιλ οδήγησης. Πρόκειται για μια ιδέα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο χώρο του αυτοκινήτου. 

Στην οδήγηση σε αστικό περιβάλλον ένα χιλιόμετρο αξίζει περίπου ένα KiriCoin, δηλαδή 2 λεπτά του ευρώ. Συνεπώς με μια μέση χρήση 15.000χλμ. ανά έτος, ο χρήστης θα κερδίζει περίπου 150 ευρώ. Αυτή είναι και η βασική ιδέα η οποία εξελίσσεται ώστε ο χρήστης να αυξάνει το κέρδος σύμφωνα με τον τρόπο που οδηγεί. Μέσω του συστήματος πολυμέσων Uconnect και της λειτουργίας eco:Score ο οδηγός λαμβάνει βαθμολογία μεταξύ 0 και 100 για το πόσο φιλικά προς το περιβάλλον οδηγεί. Οι οδηγοί  με την καλύτερη βαθμολογία θα λαμβάνουν επιπλέον ειδικές προσφορές από συνεργάτες του προγράμματος όπως οι Amazon, Apple, Netflix, Spotify Premium και Zalando.

Η συνεργασία με την Kiri θα επιτρέψει στη Stellantis να θέσει τρεις παγκόσμιες πρωτιές στο χώρο του αυτοκινήτου. Η πρώτη είναι η δυνατότητα συλλογής κρυπτονομισμάτων απλά με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου. Η δεύτερη είναι η πρόσβαση σε μια σειρά φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ η τρίτη είναι η παροχή επιπλέον προνομίων στους οδηγούς που ακολουθούν έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο οδήγησης. Μια ακόμα πρακτική, οικονομικά βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον πρωτοβουλία του τμήματος e-Mobility της Stellantis.

AUTOFIT PASXA
peugeot