To μοντέλο είναι βασισμένο στο GT Concept, το οποίο είχε παρουσιαστεί το 2011 αλλά και στο GT4 Stinger που είχαμε δει το 2014.

Το νέο Stinger αναμένεται να διατεθεί σε 5 εκδόσεις: Base, Premium, GT, GT1 και GT2. Υπενθυμίζουμε ότι αυτές οι τιμές θα ισχύουν για την αγορά των ΗΠΑ.

Πρώτες τιμές για το νέο Κia Stinger

26.787 Επισκέψεις στο άρθρο (28/9/2017)

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι πρώτες τιμές για το νέο Κia Stinger, το μοντέλο που συνδυάζει την εξαιρετική σχεδίαση, τις υψηλές επιδόσεις και την προσιτή για τα δεδομένα του τιμή.

H Kia κατάφερε να ταρακουνήσει τον χώρο της αυτοκίνησης όταν στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit παρουσίασε και επίσημα το νέο Stinger. Είναι ένα GT σεντάν, πολύ χαμηλό, πολύ σπορ και πολύ ευρύχωρο. Το αυτοκίνητο κάνει φαίνεται από μακριά ότι είναι τελείως διαφορετικό με ότι άλλο έχει λανσάρει η μάρκα και μπορεί να συνδυάσει τους χώρους, τις επιδόσεις και όπως φαίνεται να είναι και αρκετά οικονομικό.

To μοντέλο είναι βασισμένο στο GT Concept, το οποίο είχε παρουσιαστεί το 2011 αλλά και στο GT4 Stinger που είχαμε δει το 2014. Είναι σχεδιασμένο στα studio της Kia στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας και αποτελεί ευθεία αναφορά στο αρχικό concept, ωστόσο διαφοροποιείται στο γεγονός ότι οι πίσω θύρες είναι συμβατικής σχεδίασης, αντί των «suicide doors».
 
Σύμφωνα με αναφορές, για την αγορά των ΗΠΑ, στην έκδοση με τον 2λιτρο κινητήρα, με ισχύ 255 ίππων και 352 Nm ροπής με υπερτροφοδότηση η τιμή θα ξεκινήσει από τις 28.000 ευρώ  ενώ στην πιο ισχυρή του έκδοση με μια biturbo V6 μονάδα 3,3 λίτρων, με την ισχύ της να ανέρχεται στους 370 ίππους και τα 510 Nm ροπής η τιμή αρχίζει από τις 34.000 ευρώ. Ο V6 κινητήρας ανακοινώνεται ότι θα μπορεί να επιταχύνει το Stinger από στάση στα 100 χμ/ώρα, μέσα σε 5,1 δευτερόλεπτα. Ένα κιβώτιο 8 ταχυτήτων θα αναλαμβάνει την μεταφορά της ισχύος στους τροχούς.

Το νέο Stinger αναμένεται να διατεθεί σε 5 εκδόσεις: Base, Premium, GT, GT1 και GT2. Υπενθυμίζουμε ότι αυτές οι τιμές θα ισχύουν για την αγορά των ΗΠΑ ενώ με αυτές τις Γηραιάς Ηπείρου να μην έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

NEO PROACE
NISSAN