Δοκιμή: VW ID.3
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: VW ID.3

103.126 Επισκέψεις στο άρθρο (22/12/2020)

Το VW ID.3 δεν είναι απλά ένα νέο ηλεκτρικό μικρομεσαίο. Είναι το Golf του 21ου αιώνα και το μοντέλο που αντιπροσωπεύει την αρχή μιας νέας εποχής για τη VW, καθώς αποτελεί τον προπομπό των επόμενων ηλεκτρικών μοντέλων της φίρμας.


Οι εποχές αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς και οι ραγδαίες εξελίξεις στην αυτοκίνηση δημιουργούν νέους πρωταγωνιστές, οι οποίοι σιγά-σιγά θα πάρουν τη σκυτάλη από τους υπάρχοντες. Κάπως έτσι το 1974 το Golf πρωτοπαρουσιάστηκε αποτελώντας τον συνεχιστή του θρυλικού σκαραβαίου και κάπως έτσι, το ID.3 εν έτη 2020 έρχεται με σκοπό να κληρονομήσει το VW Golf, στην μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στον πλήρη εξηλεκτρισμό. Φυσικά, η μετάβαση δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, αφού η όγδοη γενιά του Golf παρουσιάστηκε σχεδόν ταυτόχρονα με το ID.3, ωστόσο σε λίγα χρόνια τα ηλεκτροκίνητα θα είναι η ισχυρή πλειοψηφία.

Το πρώτο μοντέλο της VW σχεδιασμένο και κατασκευασμένο ως ηλεκτρικό

Η μετάβαση της VW στην νέα εποχή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η φίρμα σκοπεύει να επενδύσει αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτροκίνηση, σκοπεύοντας να λανσάρει, ως Group, 75 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα ως το 2029, με στόχο να διαθέσει στην αγορά περίπου 26 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα. Συνεπώς καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι για την VW το νέο ID.3. Μπορεί να έχουμε δει στο παρελθόν αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Golf, ωστόσο το ID.3 διαφέρει καθώς εξ αρχής σχεδιάστηκε για να είναι ηλεκτρικό, από λευκή κόλλα. Είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην νέα αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) της Volkswagen, η οποία στο μέλλον θα χρησιμοποιηθεί σε πολλά ακόμα μοντέλα, αρχής γενομένης από το νέο C-SUV ID.4.
 
Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center