Πρώτη γεύση του Opel GT X Experimental (+vid)

4.209 Επισκέψεις στο άρθρο (1/8/2018)

H Opel ανοίγει -εν μέρει- τα χαρτιά της για τη σχεδιαστική γλώσσα που θα ακολουθήσει στο μέλλον, η οποία θα αντλεί στοιχεία από μοντέλα όπως το πρωτότυπο GT X Experimental, teaser το οποίο βγήκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ένα χρόνο μετά την ένταξη της Opel στην οικογένεια του PSA Group έρχεται το πρώτο teaser video ενός νέου concept το οποίο αποτελεί την αρχή για την αλλαγή σελίδας στη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Ο λόγος για το πρωτότυπο Opel GT X Experimental, το οποίο θα αποκαλυφθεί πλήρως έως το τέλος του 2018, και θα είναι σύμφωνα με τους ανθρώπους της φίρμας ο λαμπαδηδρόμος για τη μεταφορά της σχεδιαστικής «φλόγας» σε όλα τα μοντέλα της γκάμας.
 

Αρχίζοντας, λοιπόν, με τον πρόβολο στα μελλοντικά μοντέλα θα ενσωματώνεται η μάσκα εν ονόματι Vizor, που θυμίζει εν πολλοίς τις ζελατίνες από τα κράνη των μοτοσυκλετιστών, στο κέντρο της οποίας φιλοξενείται το λογότυπο της φίρμας και πλαισιώνεται από τα LED λεπτά φωτιστικά σώματα. Επιπλέον, στο εμπρός μέρος του GT X Expretimental ενσωματώνεται και αυτό που η Opel ονομάζει Compass και αποτελείται από δύο εμφανείς νευρώσεις που διέπουν από άκρη σε άκρη το αμάξωμα.

Τέλος, όσον αφορά στην κινητήριο δύναμη του πρωτότυπου της Opel θεωρείται σχεδόν σίγουρη η παρουσία ηλεκτροκινητήρα, καθώς περί το 0:37 του βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η αυτονομία 457 χλμ. με το πακέτο μπαταριών να μην είναι πλήρως φορτισμένο, συνεπώς η συνολική αυτονομία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Επιπλέον, το σενάριο απουσίας θερμικού κινητήρα ενισχύεται από την παντελή απουσία αεραγωγών στον πρόβολο -τουλάχιστον από τις εικόνες που βλέπουμε μέχρι στιγμής-, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε κάτι προς το παρόν.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το επίσημο teaser video που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική μάρκα.
 

AUTOFIT PASXA
4green