• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το εσωτερικό του T-Roc είναι καλό ποιοτικά παρά τα σκληρά πλαστικά του, ενώ παρουσιάζει πιο νεανικό και ευχάριστο διάκοσμο.

Πιο πρακτικό, πιο ευρύχωρο και καλύτερο σε ποιότητα είναι το εσωτερικό του Ateca, το οποίο ωστόσο στερείται φαντασίας ως προς την σχεδίαση.

Στα ίδια λεφτά SEAT Ateca ή VW T-Roc;

Διαβάστηκε από 9942 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/5/2019
 

Xάσμα… εκατοστών: Με διαφορετικό στυλ και διαφορετική προσέγγιση της κατηγορίας των crossover, τα SEAT Ateca και VW T-Roc βρίσκονται αντιμέτωπα εξαιτίας της ίδιας τιμής και του ίδιου κινητήρα τους. Ποιο είναι καλύτερη επιλογή και υπό ποιες προϋποθέσεις, στις σελίδες που ακολουθούν…

Φαινομενικά, τα SEAT Ateca και VW T-Roc δεν μπορούν να βρεθούν αντιμέτωπα, επειδή το μήκος τους τα τοποθετεί σε διαφορετικές κατηγορίες. Το πρώτο τοποθετείται στο μέσο της μικρομεσαίας κατηγορίας των crossover και το άλλο αντίστοιχα στο μέσο των μικρών crossover με τη διαφορά τους να ανέρχεται στα 129 χλστ. Αυτό είναι το βασικό πεδίο διαφοροποίησής τους, όμως από την άλλη η διαφορά σε τιμή είναι μόλις 100 ευρώ, άρα αυτόματα οι διαφορές σε διαστάσεις συγκλίνουν και η σύγκριση αποκτά νόημα και ουσία. Πιο αναλυτικά το VW T-Roc όντας μικρότερο και με περισσότερο «ψαγμένη» αισθητική, εκφράζει σαφώς πιο νεανικό προφίλ και προσφέρει μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης, την ίδια ώρα που το Ateca με τις συμβατικές αλλά δυναμικές του γραμμές απευθύνεται σε ένα πιο ώριμο κοινό, που αναζητά ένα ικανό οικογενειακό crossover. 

Κινητήρες-Κιβώτια: Ικανός και στα δύο ο 1.000άρης TSI
O τρικύλινδρος TSI κινητήρας του ομίλου με τους 115 ίππους που συναντάμε και στα δύο αυτοκίνητα, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ικανός για την κίνησή τους παρουσιάζοντας καλές τιμές επιδόσεων αλλά και χαμηλή κατανάλωση. Μεταξύ τους οι διαφορές είναι αμελητέες, με το T-Roc να προσφέρει ελαφρώς καλύτερες τιμές επιδόσεων και ελάχιστα καλύτερη κατανάλωση. Στην πράξη και τα δύο παρουσιάζουν μια μικρή τραχύτητα σε χαμηλές στροφές αλλά επιδεικνύουν θετικό τράβηγμα, με το 6τάχυτο κιβώτιο σε κάθε περίπτωση να έχει σφιχτή κλιμάκωση και να προσφέρει την αίσθηση του «γεμάτου» μοτέρ σε όλο το φάσμα περιστροφής τους. 

Εσωτερικό –Χώροι: Πιο όμορφο το T-Roc, καλύτερο σε ποιότητα και χώρους το Ateca
Το εσωτερικό των δύο αυτοκινήτων εκφράζει και εκείνο τη διαφορά στη «φιλοσοφία» τους, με το T-Roc να διαθέτει πιο παιχνιδιάρικο και νεανικό διάκοσμο, με την προαιρετική διχρωμία να τονίζει αυτόν τον χαρακτήρα του. To Ateca έχει κι εδώ ένα σαφώς πιο συγκρατημένο ύφος και παρουσιάζεται έτσι πιο αδιάφορο αισθητικά, διαθέτει όμως και αυτό όλα τα σύγχρονα στοιχεία που ζητάει κανείς από τον βασικό εξοπλισμό, όπως είναι η 6,5 ιντσών έγχρωμη οθόνη αφής που συναντάμε σε αμφότερα τα μοντέλα. Ποιοτικά, το μαλακό υλικό που ντύνει το ταμπλό στο Ateca διαμορφώνει ένα καλύτερο επίπεδο ποιότητας σε σχέση με το σκληρό σε όλες τις επιφάνειες εσωτερικό του 
T-Roc, το οποίο ωστόσο ικανοποιεί και σε αυτό τον τομέα. Οι χώροι είναι μεγαλύτεροι στο Ateca συνολικά, με περισσότερο αέρα για τα γόνατα των πίσω επιβατών, 40 λίτρα παραπάνω στο χώρο αποσκευών και μεγαλύτερο εσωτερικό πλάτος, με το T-Roc να εμφανίζει ελαφρώς μεγαλύτερο αέρα για τα κεφάλια των πίσω.

Οδική συμπεριφορά: Οδηγική ευχαρίστηση και στα δύο 
Η οδική συμπεριφορά και των δύο μοντέλων χαρακτηρίζεται ευχάριστη και ασφαλής, ενώ προσφέρουν και το κάτι παραπάνω από άποψη αίσθησης σε σβέλτους ρυθμούς. Η ανάρτηση σε κάθε περίπτωση έχει σχετικά σφιχτή ρύθμιση, ωστόσο τα επίπεδα άνεσης βρίσκονται σε πολύ καλά επίπεδα, ενώ παράλληλα μέσω αυτής της ρύθμισης περιορίζονται οι κλίσεις και αποκτούν πιο άμεση συμπεριφορά όταν ξεκινούν οι στροφές. Το Αteca εκεί παρουσιάζει ελαφρώς πιο αυξημένα επίπεδα πρόσφυσης και υπερτερεί στις λεπτομέρειες μέσω της αίσθησης που προσφέρει, καθίσταται έτσι πιο αποτελεσματικό και ευχάριστο. 

Η άποψή μας
Παρά την παραπλήσια τιμή αγοράς και τα μηχανικά τους μέρη, τα δύο μοντέλα απευθύνονται σε ένα εξΆορισμού διαφορετικό κοινό. Το ξεχωριστό Volkswagen T-Roc θα κεντρίσει το ενδιαφέρον ενός νέου ηλικιακά ή ενός νέου οικογενειάρχη, ενώ το SEAT Ateca είναι η πιο ορθή επιλογή προσφέροντας περισσότερα …στα ίδια χρήματα. 

Γιατί τα «παίζει» η μπαταρία σου το καλοκαίρι

Οι 7 ιδιότητες των λιπαντικών

ABS: Ο «φύλακας άγγελος» σου!

Υδροβαφή: Η νέα μόδα

Η κίνηση στους δρόμους

Νέο Toyota Prius Plug-in με 5 θέσεις

Peugeot 508 VS BMW Σειρά 3

Δοκιμή: Hyundai i30 N με 275 PS

T-Rug: Το ηλεκτρικό «Defender» της VW

Νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο CUPRA

Ανανεωμένο Audi SQ7 με 435 άλογα

Νέο crossover με σπορ look από τη VW;

Νέα Bentley Flying Spur First Edition

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Ιουλίου

RENAULT: CLIO από 10.990€ και ...θα σκάσει ο τζίτζικας που δεν μπορεί να το αποκτήσει. Εσύ όμως μπορείς!

περισσότερα »