Στα ίδια λεφτά: Stonic φουλ έξτρα ή βασικό XCeed;

3.004 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2020)

Μπήκες στην αντιπροσωπία Kia και βρέθηκες μπροστά σε δύο από τα πιο όμορφα SUV της αγοράς. Οι διαφορές μικρές, αλλά αισθητές. Στα 20 χιλιάρικα όμως τι προτιμάς, Stonic φουλ έξτρα ή XCeed βασικό;


Φυσικά αν το μπάτζετ είναι περιορισμένο, το Stonic ξεκινάει 4.000 ευρώ πιο κάτω, που σημαίνει ότι έχεις την επιλογή για ένα από τα δύο, ακόμη και με σημαντικά λιγότερα λεφτά. Όταν όμως το μάτι σου πάρει το XCeed, και το ζαχαρώσεις, αν φτάσεις τα 20 χιλιάρικα, το πράγμα αλλάζει.

Γιατί το Stonic στα ίδια λεφτά είναι τίγκα. Έχει το ίδιο μοτέρ με λιγότερα μεν άλογα από το XCeed (100 αντί για 120), αλλά καλύτερες επιδόσεις, χάρη και στο στάνταρ σε αυτά τα λεφτά αυτόματο 7άρι κιβώτιο. Κι όχι μόνο πάει καλύτερα, «καίει» λιγότερο και έχει χαμηλότερους ρύπους για να πληρώνει και πιο λίγα τέλη.

Φυσικά υπάρχουν διαφορές, κυρίως στις διαστάσεις, αν και δύσκολα φαίνονται ακόμη και όταν τα δύο αυτοκίνητα είναι δίπλα-δίπλα. Το Stonic είναι μικρότερο σε όλες τις διαστάσεις, όχι πολύ, αλλά στο σαλόνι φαίνεται, ειδικά το φάρδος. Φαίνεται επίσης στο χώρο αποσκευών όπου το XCeed του «ρίχνει» αρκετά. Αυτό που «κλέβει» στο μάτι είναι το ότι το XCeed είναι χαμηλό για την κατηγορία του, και μοιάζει το ίδιο με το Stonic. Έχει όμως την μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, και την πιο εξελιγμένη και ακριβή ανάρτηση στον πίσω άξονα, με πολλαπλούς έναντι του ημιάκαμπτου του Stonic.

Εκεί που το Stonic ξεχωρίζει όμως είναι στον εξοπλισμό, με κλιματισμό, πλοηγό και κάμερα οπισθοπορίας συν τοις άλλοις, επιπλέον του XCeed. Από εκεί και πέρα και τα δύο μοντέλα έχουν την καλύτερη εγγύηση της αγοράς, 7 χρόνια, και έτσι το δίλημμα περιορίζεται βασικά ανάμεσα στους χώρους και τον εξοπλισμό.

Εσείς τι λέτε όμως; Θα προτιμήσετε το Stonic σε έκδοση «τίγκα» ή το βασικό XCeed στα 20.000 ευρώ; Ή μήπως θα πάτε κατευθείαν στο Stonic σε φθηνότερη έκδοση και θα τσεπώσετε τη διαφορά; Τι λέτε;

Mercedes
moto