Η A-Class της Mercedes αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κερδισμένα στοιχήματα  της γερμανικής εταιρείας.

Μετά από 4 χρόνια στην αγορά λοιπόν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τo μικρομεσαίο της Mercedes που θα αντικατασταθεί από την ολοκαίνουρια 4η του γενιά μέσα στο 2018.

Η νέα γενιά της A-Class συνεχίζει πάνω στο «επιθετικό» σχεδιαστικό προφίλ της υπάρχουσας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η νέα Mercedes A-Class θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένη.

Την αποκάλυψη της νέας A-Class αναμένεται να πραγματοποιήσει η Mercedes στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τον ερχόμενο Μάρτιο.

Στα πράσα η νέα Mercedes Α-Class

6.882 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2017)

Η επόμενη, 4η γενιά της Mercedes A-Class έρχεται για να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο της υπάρχουσας. Σήμερα τη βλέπουμε στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Δείτε τώρα τι νέο θα φέρει και πότε θα την δούμε στους δρόμους.

Η A-Class της Mercedes αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κερδισμένα στοιχήματα  της γερμανικής εταιρείας. Αυτό γιατί κατάφερε να την εντάξει αποφασιστικά στην γκάμα της, παρέα με την πάντα επίκαιρη και κορυφαία C-Class. Μετά από 4 χρόνια στην αγορά λοιπόν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τo μικρομεσαίο της Mercedes που θα αντικατασταθεί από την ολοκαίνουρια 4η του γενιά μέσα στο 2018. Αυτή, θα πάει την Mercedes ένα βήμα πιο πέρα λανσάροντας επιπλέον εκδόσεις αμαξώματος από τις 3 διαφορετικές της υπάρχουσας γενιάς (5θυρη, crossover GLA, 4θυρη κουπέ CLA). 
 
Εμφάνιση: Aκόμα πιο δυναμική και σπορτίφ
Η νέα γενιά της A-Class συνεχίζει πάνω στο «επιθετικό» σχεδιαστικό προφίλ της υπάρχουσας, όμως όπως μπορούμε να δούμε από την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία, είναι ακόμα πιο τονισμένη. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ολοκαίνουριο μπροστινό μέρος, με πιο αιχμηρής σχεδίασης φωτιστικά σώματα LED καθώς και στην νέα μάσκα και προφυλακτήρα. Η μάσκα συνεχίζει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μέσω του μεγάλου όγκου της, ενώ στο πίσω μέρος αναμένεται το ίδιο δυναμική, με νέα φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρα. Συνολικά, η αισθητική της νέας A-Class χαρακτηρίζεται πλέον από τις καθαρές έντονες γραμμές της με αποτέλεσμα να παραμένει εκλεπτυσμένη αλλά και πιο «ευχάριστη» στο μάτι. 
 
Πιο ποιοτική, πιο ευρύχωρη και πιο σύγχρονη στο εσωτερικό της 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η νέα Mercedes A-Class θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένη, ειδικά στο εσωτερικό της, όπου στα πρότυπα της μεγαλύτερης C-Class θα τοποθετηθούν ακόμα ποιοτικότερα υλικά. Το high-tech κλίμα θα ενισχύσουν τεχνολογίες όπως το head-up display, αλλά και το νέο σύστημα infotainment Comand 5 με gesture controls. Θα υπάρχει επίσης ανασχεδιασμένο τιμόνι με χειριστήρια touchpad, νέα αγωνιστικά καθίσματα και μια σειρά από νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, ως μέρος του επιπέδου 2 της Mercedes για αυτόνομη οδήγηση, τεχνολογία η οποία συμπεριλήφθηκε πρωτίστως στην κατηγορία S. Έμφαση θα δοθεί και στην πρακτικότητα της καμπίνας, η είσοδος στο πίσω τμήμα της οποίας, θα διευκολυνθεί από τις μεγαλύτερες πόρτες. Επιπλέον, αναμένουμε περισσότερο «αέρα» για τα γόνατα και τα κεφάλια των πίσω επιβατών, ενώ μεγαλύτερος θα είναι και ο χώρος αποσκευών από τα 341 λίτρα της υπάρχουσας.
 
 
Στην MFA πλατφόρμα με μεγαλύτερη γκάμα κινητήρων
Το ανερχόμενο γερμανικό μοντέλο αναμένεται να βασιστεί στην αναδιαμορφωμένη πλατφόρμα MFA (modular front architecture), ενώ σε ότι αφορά το εσωτερικό θα διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο ταμπλό κατασκευασμένο από υλικά ανώτερης ποιότητας, ψηφιακά όργανα και ένα νέο σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας Comand 5. Θα υπάρχει επίσης ανασχεδιασμένο τιμόνι με χειριστήρια touchpad, νέα αγωνιστικά καθίσματα και μια σειρά από νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, ως μέρος του επιπέδου 2 της Mercedes για αυτόνομη οδήγηση, τεχνολογία η οποία συμπεριλήφθηκε πρωτίστως στην κατηγορία S.
 
Σε ότι αφορά τους κινητήρες, η  A-Class θα διαθέτει μια σειρά νέων τετρακύλινδρων βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων, οι οποίοι πιθανότατα θα προσφέρουν μεγαλύτερη οικονομία και λιγότερες εκπομπές ρύπων από τις σημερινές μονάδες. Στη βάση των νέων μηχανικών συνόλων θα βρίσκεται ο νέος βενζινοκινητήρας M282, που αναπτύχθηκε από τη Renault, και για πρώτη φορά θα προσφερθεί σε μια έκδοση 1.400 κ.εκ, ενώ διαθέσιμη θα είναι και η εκδοχή των 1,2 λτ. αν και υπάρχουν αμφιβολίες για το αν θα χρησιμοποιηθεί από τη Mercedes ή θα παραμείνει αποκλειστικά στη Renault.
 
Πάνω από αυτούς θα βρίσκεται ο 1,6 και 2,0 λίτρων βενζινοκινητήρας M260, ενώ στην ισχυρότερη του έκδοση θα συνδυάζεται με ηλεκτρικό σύστημα 48V, έχοντας στη φαρέτρα του ήπια υβριδική τεχνολογία.
 
Οι πετρελαιοκινητήρες θα βασίζονται στον τελευταίο τετρακύλινδρο 2-λιτρο κινητήρα της Mercedes (OM654) και θα είναι διαθέσιμοι σε τρεις version, ενώ σχεδιάζεται και μια plug-in υβριδική έκδοση η οποία όπως όλα δείχνουν θα αποτελείται από τον 1.400άρη βενζινοκινητήρα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο θα συνοδεύεται με ένα πακέτο μπαταριών λιθίου που θα προσφέρει στην A-Class επιπλέον αυτονομία 50 χιλιομέτρων.

Πέραν αυτού, η καθ` ολοκληρίαν αλλαγή της γκάμας των κινητήρων του γερμανικού μοντέλου περιλαμβάνει και την κορυφαία AMG έκδοση A45 που θα ανεβάσει την απόδοσή της στους 400+ ίππους, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως αναμένεται και άλλη μια έκδοση AMG με περίπου 300 άλογα.
 
Οι κινητήρες θα συνεργάζονται με αναθεωρημένες εκδόσεις των σημερινών εξατάχυτων χειροκίνητων και του επτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη (DCT) της γερμανικής φίρμας, ενώ σε κάποιες εκδόσεις η Mercedes θα προσφερθεί το 9αρι DCT αλλά και το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC.
 
Και σε σεντάν έκδοση
Ενα από τα μεγαλύτερα νέα που θα φέρει η νέα γενιά της A-Class είναι το γεγονός ότι θα παρουσιαστεί και σε σεντάν έκδοση, όπως φαίνεται και στις κατασκοπευτικές εικόνες που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε. Μια πρώτη γεύση αυτής πήραμε στο πρόσφατο σαλόνι της Σαγκάης, με την πρωτότυπη μορφή της. Αυτή η έκδοση θα μοιράζεται την αναβαθμισμένη πλατφόρμα ΜFA, ενώ θα τοποθετείται πάνω από την CLA της οποίας θα δανείσει σχεδιαστικά στοιχεία, σε ό,τι αφορά το μέγεθος και την τιμή της, χωρίς ωστόσο να εισέρχεται στα «χωράφια» της C-Class. 
 
Τέλος να σημειώσουμε την αποκάλυψη της νέας A-Class αναμένεται να πραγματοποιήσει η Mercedes στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τον ερχόμενο Μάρτιο.

Mercedes
moto