Το κόστος κτήσης αναμένεται να ξεκινάει από 35.000 ευρώ.

Θα κατασκευαστεί στο Bridgend της Ουαλίας.

Έρχεται τo Ιneos Grenadier

2.460 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2019)

Η Ineos ανακοίνωσε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το νέο ρετρό SUV που ετοιμάζει.


To όνομα και το μέρος όπου θα κατασκευάζεται το νέο της SUV αποκάλυψε η Ιneos Αutomotive σε ανακοίνωσή της. Το μοντέλου που θα λαμβάνει έμπνευση από το προηγούμενης γενιάς Defender θα ονομαστεί Grenadier και θα κατασκευαστεί στο Bridgend της Ουαλίας, δημιουργώντας μακροχρόνια έως 500 θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Όσον αφορά στην σχεδίασή του, ο Heilmann αποκάλυψε ότι η εμφάνιση του Grenadier θα είναι ολοκαίνουρια και κοφτερή, αν και θα έχει φυσικά αρκετά ρετρό χαρακτηριστικά και boxy σχήμα. Όπως το παλιό Defender, θα προσφερθεί σε διαφορετικά αμαξώματα ενώ σίγουρο πρέπει να θεωρείται πως θα δούμε και μια pick-up έκδοση. Η Ineos σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα πολύ λειτουργικό SUV με μια αρκετά λιτή καμπίνα που θα παραλείπει πολυτέλειες που έχουμε συνηθίσει σε mainstream μοντέλα. Το δέρμα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στα καθίσματα λόγω της ανθεκτικότητάς τους.

Το off-roader της βρετανικής εταιρείας θα υιοθετήσει μια παρόμοια σπαρτιατική προσέγγιση στο σύστημα infotainment. Ο Mark Tennant, Εμπορικός Διευθυντής της Ineos Automotive, δήλωσε ότι, αντί για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ψυχαγωγίας, το τελικό προϊόν θα προσφέρει στους οδηγούς την δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις δικές τους συσκευές με μεγάλη ευκολία.

Ο Ineos επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι έχει υπογράψει μια συνεργασία με τη BMW για να την προμηθεύσει με τους 6κύλινδρους TwinPower turbo 3,0 λίτρων σε βενζίνη και diesel. Και οι δύο μονάδες θα συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης και αποκλειστικά με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Τιμές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα, αλλά η Ineos έχει επιβεβαιώσει ότι δεν θα βρίσκεται στον πάτο της κατηγορίας. Το κόστος κτήσης αναμένεται να ξεκινάει από 35.000 ευρώ και φτάνει τα 50.000 ευρώ στις πιο πλούσιες εκδόσεις. Το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί εμπορικά στο 2021.

Mercedes
moto