Η ασιατική χώρα συμφώνησε με την ASO και θα πάρει τη διοργάνωση του Ντακάρ για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Στη Σαουδική Αραβία για 5 χρόνια το Ντακάρ

2.894 Επισκέψεις στο άρθρο (4/4/2019)

Στη Σαουδική Αραβία θα διεξάγεται για τα επόμενα πέντε χρόνια το ράλι Ντακάρ.

Πριν από λίγες ημέρες σας είχαμε φανερώσει το ενδιαφέρον της Σαουδικής Αραβίας για να φιλοξενήσει το Ντακάρ από τη νέα χρονιά, κάτι που όπως φαίνεται θα συμβεί και μάλιστα όχι για ένα αλλά για πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ασιατική χώρα συμφώνησε με την  ASO και θα πάρει τη διοργάνωση του Ντακάρ για τα επόμενα πέντε χρόνια, βάζοντας έτσι τέλος σε ένα σερί 10 ετών, όπου ο δημοφιλής αγώνας διεξάγονταν στα εδάφη της Νότιας Αμερικής.
 
Από την πλευρά της η ASO δεν προχώρησε σε σχόλια, όμως η συμφωνία είναι ειλημμένη και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Μάλιστα σε αυτή θα αναφέρεται πως η συμφωνία μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της ASO για τη διοργάνωση του Ντακάρ θα έχει 5ετή διάρκεια.

Σε ότι αφορά το χρηματικό ποσό που δαπάνησε η χώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται να είναι κοντά στα 15 εκατομμύρια δολάρια.
 
Μάλιστα πληροφορούμενος το γεγονός, ο νικητής του Ντακάρ του 2019, Νασέρ Αλ-Ατίγια τόνισε στα ΜΜΕ: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε το Ντακάρ στην περιοχή μας. Θα είμαι στη Σαουδική Αραβία σε 30 λεπτά από το σπίτι μου στο Κατάρ. Αγαπάμε τη Νότια Αμερική, τους ανθρώπους εκεί, τις απίστευτες χώρες που έχουν, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις των διοργανωτών).
 
Τέλος, το Ντακάρ του 2020 αναμένεται να διεξαχθεί εξολοκλήρου στη Σαουδική Αραβία και στα επόμενα χρόνια μπορεί να επεκταθεί σε άλλες χώρες όπως το Ομάν, την Ιορδανία ή την Αίγυπτο.

Toyota
test center