Αλλάζει χώρα και ήπειρο το Ντακάρ.

«Πάει Σαουδική Αραβία το Ντακάρ»

2.703 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2019)

Το Ράλι Ντακάρ διεξάγεται στη Νότια Αμερική εδώ και μια δεκαετία, μετά από αναταραχές που υπήρχαν σε κάποια αφρικανικά έθνη, ωστόσο δημοσιεύματα έρχονται για να υποστηρίξουν πως δεν αποκλείεται από το 2020 ο αγώνας να μεταφερθεί σε ασιατικό έδαφος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι διοργανωτές του Ντακάρ, το οποίο φέτος έλαβε χώρα εξολοκλήρου στο Περού, κάνουν σκέψεις για να αποχωρήσουν από την αμερικανική ήπειρο και από το 2020 να μεταφέρουν τον αγώνα στα εδάφη της Σαουδικής Αραβίας. Μάλιστα τα ξένα μέσα επικαλούνται ανώνυμες πηγές που αναφέρουν πως η Σαουδική Αραβία κατέθεσε προσφορά στην ASO (Amaury Sport Organization) 15 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να πάρει εκείνη τη διοργάνωση από τους αντιπάλους τους.
 
Επιπλέον γίνεται λόγος πως το Ντακάρ του 2020 θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου εντός των ορίων της Σαουδικής Αραβίας, αλλά προγραμματίζεται από το 2021 έως το 2024 να επεκταθεί και σε άλλες χώρες όπως η Ιορδανία, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
 
Τέλος υποστηρίζεται πως στο τραπέζι έπεσε και το όνομα της Κίνας, όμως το Ντακάρ έχει βάλει πλώρη για Σαουδική Αραβία. Πλέον μένει να φανεί αν η πληροφόρηση των συναδέλφων του εξωτερικού είναι σωστή.
 
Ίδωμεν   

Hyundai
vw