Οι τιμές του ήπια υβριδικού Citroen C5 Aircross στην Ελλάδα
2 Φωτογραφίες »

Οι τιμές του ήπια υβριδικού Citroen C5 Aircross στην Ελλάδα

2.784 Επισκέψεις στο άρθρο (20/2/2024)

- Με 136 ίππους και 230 Nm ροπής.
- Σε τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις.
- Κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά.

Στην Ελλάδα το C5 Aircross Hybrid 136 ë-DCS6

Η Citroen διαθέτει στην Ελλάδα τη νέα ήπια υβριδική έκδοση του C5 Aircross, ισχύος 136 ίππων. Το γαλλικό SUV, όντας εξοπλισμένο με το σύστημα Hybrid 136 που εφοδιάζει και τα C4 και C4 X, προσφέρεται στη χώρα μας σε τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις, με τις τιμές του να ξεκινούν από τις 31.500 ευρώ.

Αμιγώς ηλεκτρική κίνηση σε χαμηλές ταχύτητες

 Η νέα έκδοση βασίζεται στην ήπια υβριδική τεχνολογία της Citroen και σύμφωνα με τη μάρκα χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων από 127 γρμ. εκπομπών CO2/χλμ.. Παράλληλα, χάρη στον ηλεκτρικό κινητήρα που διαθέτει το C5 Aircross Hybrid 136 μπορεί να κινείται 100% ηλεκτρικά σε χαμηλές ταχύτητες, όταν κάνει ελιγμούς ή επιβραδύνει και βοηθά τον βενζινοκινητήρα κατά την εκκίνηση. Στην πόλη, αυτή η υβριδική έκδοση σύμφωνα με τη μάρκα, μπορεί να πραγματοποιήσει έως και το 50% των διαδρομών σε 100% ηλεκτρική λειτουργία.

Με 136 ίππους και 230 Nm ροπής

Το ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης του νέου Citroen C5 Aircross Hybrid 136, αποτελείται από έναν τούρμπο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα νέας γενιάς 1.2 PureTech, ειδικά σχεδιασμένο για υβριδισμό. Η μάρκα αναφέρει πως το 40% των εξαρτημάτων του είναι καινούργια και η απόδοσή του είναι 136 ίπποι και 230 Nm ροπής. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη 28 ίππων και 55 Nm ροπής, που κατά την επιβράδυνση, λειτουργεί ως γεννήτρια για την επαναφόρτιση της μπαταρίας, η οποία μειώνει τη φθορά των φρένων ταυτόχρονα. Το κινητήριο σύνολο ολοκληρώνεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων (ë-DCS6), επίσης ειδικά σχεδιασμένο για υβριδικά συστήματα, όπου ενσωματώνει τον ηλεκτροκινητήρα, τον μετατροπέα και τον εγκέφαλο ECU. Τέλος, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V με διαθέσιμη χωρητικότητα 432 Wh είναι τοποθετημένη κάτω από το αριστερό μπροστινό κάθισμα, ώστε να μην επηρεάζεται ο χώρος αποσκευών ή το εσωτερικό.

Σε τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις

Ως προς το επίπεδο εξοπλισμού, το C5 Aircross Hybrid 136 ë-DCS6 είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις YOU!, PLUS, MAX και στην ειδική έκδοση Ε-SERIES. Ο βασικός εξοπλισμός που προσφέρεται στην εισαγωγική έκδοση YOU!είναι ο εξής: Active Safety Brake: Σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, Lane Keeping Assist: Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, Citroen LED Vision: Προβολείς τεχνολογίας LED, Ψηφιακός πίνακας οργάνων με έγχρωμη οθόνη TFT 12,3, My Citroën Play: Έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών και Σύστημα Mirror Screen (Apple CarPlayTM / Android Auto), ανάρτηση Citroen Advanced Comfort με Progressive Hydraulic Cushions, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, δερμάτινο τιμόνι, καθίσματα Advanced Comfort, θερμαινόμενα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, τρία ανεξάρτητα πίσω καθίσματα συρόμενα κατά 150mm, πίσω καθίσματα πλήρως αναδιπλούμενα και με ρύθμιση πλάτης σε 5 θέσεις, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών Swirl.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
KIA