Στην Formula E η McLaren;

1.776 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2021)

Η βρετανική φίρμα υπέγραψε συμφωνία που της δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα από την σεζόν 2022-2023. Θα το κάνει όμως;


Συμφωνία που της επιτρέπει να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula E στην 9η σεζόν,  με τα τρίτης γενιάς μονοθέσια, υπέγραψε η McLaren. H βρετανική ομάδα έχει την επιλογή να γίνει τη σεζόν 2022-2023 μία από τις 12 ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Τα τρίτης γενιάς αμιγώς ηλεκτρικά μονοθέσια που θα πάρουν μέρος σε δύο χρόνια θα είναι πιο αποδοτικά, καθώς θα έχουν μικρότερο βάρος, θα είναι πιο ισχυρά και θα φορτίζουν γρηγορότερα, ενώ θα υπάρχουν περισσότεροι τεχνικοί και οικονομικοί έλεγχοι στις ομάδες.

Δεδομένης της πλούσιας ιστορίας της McLaren στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και σε συνδυασμό με την προσπάθεια που κάνει η φίρμα για την ανάπτυξη πιο φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων, φαίνεται λογικό για τους Βρετανούς να μπουν στο πρωτάθλημα της Formula E. Η McLaren Applied είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής μπαταριών Gen2 της Formula E με σύμβαση τεσσάρων ετών, η οποία λήγει στο τέλος της σεζόν 2021-2022. Αυτή την χρονιά, τα υψηλόβαθμα στελέχη της McLaren θα αξιολογήσουν τα οφέλη που θα έχουν, εάν συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα και εάν δώσουν το πράσινο φως, τότε η McLaren θα δοκιμάσει την τύχη της στην Formula E.  

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Racing, Zak Brown σχολίασε λέγοντας: «Παρακολουθούμε προσεκτικά τη Formula E για αρκετό καιρό και παρακολουθούμε την πρόοδο της. Έχουμε τον απαραίτητο χρόνο να αποφασίσουμε εάν η Formula E είναι κατάλληλη για τη McLaren ως μελλοντική πλατφόρμα ανταγωνισμού».
 
 

SPRING SEAT
NISSAN