Στις 5 Μαρτίου η επίσημη παρουσίαση του Dodge Charger Daytona
3 Φωτογραφίες »

Στις 5 Μαρτίου η επίσημη παρουσίαση του Dodge Charger Daytona

1.720 Επισκέψεις στο άρθρο (5/2/2024)

- Θα είναι το νέο σπορ κουπέ της Dodge
- Το muscle-car θα έρχεται σε τρεις εκδόσεις επιδόσεων
- Μια έκδοση του μπορεί να έρχεται με θερμικό κινητήρα
- Η ηλεκτρική έκδοση μπορεί να έχει αυτονομία 800 χιλιομέτρων

Θα είναι το νέο σπορ κουπέ της Dodge

Νέα έκδοση του Charger ετοιμάζει η Dodge με το Charger Daytona που αναμένεται να παρουσιαστεί στις 5 Μαρτίου, τον επόμενο μήνα δηλαδή. Το σπορ κουπέ θα «θέσει έναν νέο πήχη» σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο πωλήσεων και μάρκετινγκ της Dodge/SRT, Matt McAlear και αναμένεται να μην έχει πολλές διαφορές με το concept που η εταιρία παρουσίασε το 2022.

Το muscle car θα έρχεται σε τρεις εκδόσεις επιδόσεων

Οι φωτογραφίες teaser που δημοσιεύονται αποκαλύπτουν ένα κλασικό muscle car. Το μοντέλο παραγωγής, ωστόσο, θα έρχεται με μια χούφτα αλλαγών: Τροποποιημένους προφυλακτήρες, μεγαλύτερους καθρέφτες και ιδιαίτερες μονάδες φωτισμού. Το μοντέλο που θα βγει στο δρόμο θα διαθέτει επίσης νέα χερούλια στις πόρτες και παχύτερη μεσαία κολόνα. Μιλώντας στα αποκαλυπτήρια του concept, ο CEO της Dodge, ο Tim Kuniskis, δήλωσε ότι το ηλεκτρικό όχημα θα λανσαριστεί σε τρεις εκδόσεις, τριών διαφορετικών επιδόσεων, με την υψηλότερη να έχει σύστημα κίνησης Banshee βασισμένο σε αρχιτεκτονική 800V.

Μια έκδοση του μπορεί να έρχεται με θερμικό κινητήρα

Παρότι στην παρουσίαση του concept, η εταιρία είχε αναφέρει ότι το νέο μοντέλο θα έρχεται αποκλειστικά ηλεκτρικό, νέες αναφορές προμηνύουν ότι το μοντέλο παραγωγής ίσως έχει και έκδοση με θερμικό κινητήρα, τον 6κύλινδρο Hurricane, 3,0 λίτρων με διπλό-turbo που προσφέρει έως και 548 άλογα. Η Dodge δεν έχει επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες, αλλά ξέρουμε πως το Charger Daytona θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large του ομίλου Stellantis, η οποία υποστηρίζει υβριδικά συστήματα κίνησης αλλά και μπορεί να συνδυαστεί μόνο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η ηλεκτρική έκδοση μπορεί να έχει αυτονομία 800 χιλιομέτρων

Σαν να μην έφτανε αυτό, η εταιρία έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η πλατφόρμα μπορεί να υποστηρίξει μεγάλη ισχύ «που θα ξεπερνάει [αυτή] των V8 της Hellcat». Αυτό σημαίνει ότι το όχημα θα έχει την δυνατότητα να κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε χρόνο 2 με 3 δευτερολέπτων. Αναμένεται να μάθουμε περισσότερα τον ερχόμενο μήνα, αλλά ηλεκτρικά οχήματα που βασίζονται στην STLA Large έρχονται με μπαταρίες χωρητικότητας από 85 έως 118 kWh, που θα δίνουν πιθανή αυτονομία 800 χιλιομέτρων στο αυτοκίνητο.

SEAT GNHSIA ANTALLAKTIKA
4green