Τιμές Αυτοκινήτων ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing Ηλεκτρικά & Φόρτιση
Νέες Μάρκες στην Ελλάδα
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Στο +12,2% οι πωλήσεις ΙΧ τον Οκτώβρη

Στο +12,2% οι πωλήσεις ΙΧ τον Οκτώβρη

2.374 Επισκέψεις στο άρθρο (17/11/2022)

Ανοδική ήταν η τάση στις πωλήσεις των επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη και τον Οκτώβριο του 2022, φτάνοντας τις 745.855 μονάδες!

autotriti team

Ανοδική τάση αλλά δεν φτάνει

Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου προσπαθεί να ανακάμψει από τα δύσκολα χρόνια μετά την πανδημία, κάτι που απαιτεί χρόνο για να συμβεί. Ωστόσο τον Οκτώβριο του 2022 έκανε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, με τις πωλήσεις να σημειώνουν άνοδο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

+12,2% οι πωλήσεις ΙΧ τον Οκτώβρη στην ΕΕ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ACEA, τον Οκτώβριο του 2022, οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, σημειώνοντας αύξηση +12,2%, με 745.855 πωλήσεις. Αν και αυξημένος ο αριθμός από τον Οκτώβρη του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των συνολικών πωλήσεων είναι μειωμένος κατά περίπου 290.000 μονάδες σε σχέση με τα προ-πανδημικά επίπεδα του Οκτωβρίου 2019, σημειώνει η Ένωση.

Αύξηση στις μεγάλες αγορές τον Οκτώβρη

Όλες οι βασικές αγορές της Ευρώπης συνέβαλαν θετικά στην αύξηση του περασμένου μήνα, με τρεις στις τέσσερις από αυτές να καταγράφουν διψήφια κέρδη και συγκεκριμένα οι Γερμανία (+16,8%), Ιταλία (+14,6%) και Ισπανία (+11,7%). Η γαλλική αγορά σημείωσε πιο μέτρια αλλά σταθερή θετική απόδοση (+5,5%).

Αρνητικό πρόσημο στους 10 μήνες του 2022

Τους δέκα μήνες του τρέχοντος έτους, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ παρέμειναν σε αρνητικό πρόσημο  (-8,1%), καθώς οι πρόσφατες βελτιώσεις δεν ήταν αρκετές για να αντισταθμίσουν τις απώλειες που σωρεύτηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο. Μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων αγορών της περιοχής, η Ιταλία σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση (-13,8%), ακολουθούμενη από τη Γαλλία (-10,3%), την Ισπανία (-5,8%) και τη Γερμανία (-5,5%).

«Χαμογέλασαν» οι πωλήσεις ΙΧ στην Ευρώπη.
- Αύξηση τον Οκτώβρη κατά 12,2%.
- Η άνοδος στις μεγάλες αγορές παρέσυραν τις συνολικές πωλήσεις τον 10ο μήνα του 2022.
- Διατηρείται το αρνητικό πρόσημο στο σύνολο των πωλήσεων από την αρχή του έτους.
Πότε πιστεύεις πως θα φτάσουν στα προ-πανδημίας επίπεδα οι πωλήσεις;    

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
LEXUS