Έχει κωδικό 74045 και χρώμα French Racing Blue.

Η ισχύς του αυτοκινήτου ξεπερνά τα 700 άλογα.

Στο σφυρί F40 LM για πόσο;

3.349 Επισκέψεις στο άρθρο (1/2/2019)

Πρέπει να είναι κάποιος μεγάλος λεφτάς για να μπορέσει να αποκτήσει αυτή εδώ την F40 LM. Διαβάστε πόσο θα φτάσει η τιμή της.

Η Ferrari F40 είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα της ιταλικής φίρμας, ωστόσο η LM έκδοση της είναι ακόμα πιο ξεχωριστή και σπάνια.

Μια από τις μόλις 19 F40 LM που κατασκευάστηκε ποτέ είναι αυτή που βλέπετε στις εικόνες. Έχει κωδικό 74045 και χρώμα French Racing Blue και σε σχέση με την απλή εργοστασιακή έκδοση εξοπλίζεται με μια σειρά από επιπλέον καλούδια. Για παράδειγμα, έχει πάνω της μεγαλύτερους IHI υπερτροφοδότες και intercooler, εξελιγμένο σύστημα ψεκασμού καυσίμου, καλύτερα φρένα, αγωνιστικού τύπου κιβώτιο, μεγαλύτερη ακαμψία και σημαντικές αλλαγές σε εμφάνιση. Η ισχύς του αυτοκινήτου ξεπερνά τα 700 άλογα, και έτσι γίνεται πολύ ισχυρότερη από την εργοστασιακή των 471 ίππων.
 
Αυτό είναι μόλις το τρίτο αυτοκίνητο που βγήκε από την γραμμή παραγωγής και χρησιμοποιήθηκε από την μάρκα σαν ένα προ-παραγωγής πρωτότυπο πριν πωληθεί στον πρώτο του ιδιοκτήτη. Βρίσκεται ακόμα σε εξαιρετική κατάσταση και μπορεί να συμμετέχει σε διάφορους vintage αγώνες. Η αγωνιστική του κληρονομιά είναι αξιοπρόσεκτη αφού συμμετείχε σε δύο αγώνες Le Mans το 1995 και το 1996 και πήρε την νίκη στον 4ωρο αγώνα του Anderstorp το 1995.

Ο οίκος Sotherby υπολογίζει ότι η τιμή του θα φτάσει περίπου τα 5 εκατομμύρια ευρώ.
 

Mercedes
moto