Σύνδεση κινητού: Πόσο σε νοιάζει όταν διαλέγεις αμάξι;

Σύνδεση κινητού: Πόσο σε νοιάζει όταν διαλέγεις αμάξι;

8.836 Επισκέψεις στο άρθρο (30/1/2022)

Πόσο μετράτε την συνδεσιμότητα του κινητού στο αυτοκίνητο όταν ψάχνετε αμάξι; Είναι σημαντική; Ή δεν σας καίγεται καρφί; Γιατί στην Ευρώπη και την Αμερική, οι αγορές ανεβαίνουν και πέφτουν για το πως συνδέεις το κινητό στο ηχοσύστημα. Τι λέτε;

Apple CarPlay & Android Auto ή αδιάφορα όλα;

Μετά από πόσες ερωτήσεις στον πωλητή θα φτάσει ο μέσος Έλληνας αγοραστής να ρωτήσει: «Και πως συνδέω το κινητό στο ηχοσύστημα;». Εκτός Ελλάδας πάντως αυτή η ερώτηση είναι πλέον ανάμεσα στις πρώτες δέκα, ενώ στις ηλικίες 18-32 είναι στις πρώτες πέντε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Δηλαδή ο κόσμος ενδιαφέρεται για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα, την κατανάλωση, τις επιδόσεις, την εγγύηση και τη συνδεσιμότητα. Πέντε προτεραιότητες που δείχνουν όχι μόνο τι θέλει η αγορά, αλλά που δίνουν έμφαση και οι κατασκευαστές.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι σε όποιο καινούργιο αυτοκίνητο και αν μπες, τόσο τα τηλέφωνα με Android, όσο και με iOS της Apple, έχουν τρόπο να προβάλουν τις λειτουργείες τους στην οθόνη του αυτοκινήτου. Όλες; Όχι ακριβώς. Η BMW ήταν παλιότερα η μόνη μάρκα που είχε αποκλείσει το Android από την καμπίνα της, ενώ χρέωνε τους χρήστες Apple για την συνδεσιμότητα των κινητών τους.

Όχι πια. Πλέον όλα τα νέα μοντέλα έχουν υποστήριξη και στα δύο συστήματα, και μάλιστα δωρεάν. Και αν υπέκυψε η BMW, αυτό έχει να κάνει με τη ζήτηση, και τις πέντε προτεραιότητες που καθορίζουν πλέον αν κάποιος θα αγοράσει τα δικά της αυτοκίνητα, ή κάποιου άλλου κατασκευαστή.

Εσάς όμως πόσο σας νοιάζει; Το κινητό στην Ελλάδα παραμένει είδος πολυτελείας, με πανάκριβες ταρίφες, χαμηλή προσφορά δεδομένων και σε πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία με ολόκληρο το κόστος της συσκευής να επιβαρύνει το χρήστη. Με τόση δυσκολία, πως να ενδιαφερθεί κανείς πως θα καταναλώνει τα γιγαμπάιτ του και στο αυτοκίνητο; Η Ελλάδα παραμένει πίσω από την Ευρώπη σε συνδρομές υπηρεσιών μουσικής και βίντεο, αφού το κόστος τους επιβαρύνεται με το κόστος των δεδομένων που χρησιμοποιούν.

Από την άλλη βέβαια, η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μικρών και μεγάλων, και η χρήση smartphone είναι διαδεδομένη και στις μεγαλύτερες ηλικίες σήμερα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα social media και την παρακολούθηση μουσικής και βίντεο online.

Εσείς όμως τι λέτε; Πόσο σας νοιάζει η συνδεσιμότητα του κινητού στο αυτοκίνητο; Ρωτάτε; Και τελικά ποια υπηρεσία του κινητού στο αυτοκίνητο θέλετε να χρησιμοποιήσετε; Μουσική; Πλοήγηση; Τι άλλο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

TI LINGLONG AGORAZO
NISSAN