Η νέα Octavia στην wagon/combi έκδοση.

Νέας σχεδίασης θα είναι τα εμπρός φωτιστικά σώματα.

Ελαφρύ αλλά έξυπνο το καμουφλάζ στο πίσω μέρος.

«Συνελήφθη» η Octavia wagon

3.144 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2019)

Σημαντικές είναι οι αλλαγές που θα έχει στην εμφάνισή της η νέα Octavia. Δείτε τις φωτογραφίες.

Mπορεί να έχει γίνει γνωστό ήδη πως η νέα όγδοη γενιά του Golf θα ντεμπουτάρει αυτό τον Οκτώβριο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί πότε θα αποκαλυφθούν τα μοντέλα που θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα με το γερμανικό hatchbach.

Ένα από αυτά είναι η Octavia με τις φήμες να κάνουν λόγο η παρουσίασή της θα γίνει είτε νωρίτερα από αυτή του Golf είτε όταν θα ξεκινήσει το λανσάρισμα του μοντέλου της VW, στις αρχές της επόμενης χρονιάς.
 
Όπως και να έχει, η Skoda φαίνεται πως βάζει τις τελευταίες πινελιές στο μοντέλο, αφού πριν λίγες μέρες, η wagon πιο πρακτική εκδοχή της Octavia «συνελήφθη» να δοκιμάζεται έχοντας πάνω της ελαφρύ καμουφλάζ στα πίσω φωτιστικά σώματα και στα γράμματα «SKODA» που βρίσκονται πάνω στο πορτ-μπαγκάζ. Στο εμπρός μέρος, η γρίλια φαίνεται πως είναι σημαντικά πιο μεγάλη σε μήκος αλλά πιο στενή σε πλάτος ενώ τα «αμφιλεγόμενα» φώτα της τωρινής γενιάς που χωρίζονται σε δύο μέρη θα υιοθετήσουν πιο συμβατική σχεδίαση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η νέα Octavia θα μεγαλώσει σημαντικά σε διαστάσεις, ώστε να καλύψει καλύτερα το κενό ανάμεσα στο νέο Scala και την Superb. Αυξημένοι θα είναι και οι χώροι του τσέχικου μοντέλου, με τις φήμες να κάνουν λόγο πως ο χώρος αποσκευών για το hatchback θα φτάνει στη νέα γενιά τα 610 και για το wagon τα 630 λίτρα.

Ακριβείς αναφορές γύρω από το πώς θα διαμορφωθεί η παλέτα των μηχανικών συνόλων δεν υπάρχουν, ωστόσο αναμένεται πως η τωρινή οικογένεια κινητήρων του μοντέλου θα διατηρηθεί. Αυτό σημαίνει ότι στην βενζίνη θα προσφέρεται με τον 1.000άρη ΤSI των 115 ίππων και τον 1.500άρη των 150 PS ενώ στο diesel, η πρώτη επιλογή αποτελείται από τον 1,6 TDI των 115 ίππων και τον 2λιτρο TDI των 150 αλόγων.
 

Toyota
test center