Οι ρυθμίσεις της ανάρτησης του 108 απορροφούν αποτελεσματικά τις εγκάρσιες ανωμαλίες, με άμεσα οφέλη στην καθημερινή άνεση.

Το μίνι της Toyota αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις χάρη στον ασφαλή και ιδιαίτερα προβλέψιμο τρόπο με τον οποίο κινείται.

Το Panda έχει καλή ποιότητα κύλισης, ενώ και η αίσθηση του τιμονιού θα ικανοποιήσει τον οδηγό. (στη φώτο η έκδοση Cross)

Στο δρόμο: Ταμάμ για την πόλη

36.705 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/4/2017

Στο δρόμο και τα τρία μοντέλα είναι προσανατολισμένα για την πόλη. Πιο αναλυτικά, το Panda έχει καλή ποιότητα κύλισης, αλλά όταν τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν, ο πίσω άξονας δείχνει ελαφρώς νευρικός πάνω από τα εγκάρσια σαμαράκια. Από την άλλη, το τιμόνι έχει καλή αίσθηση, είναι το μόνο με έξτρα υποβοήθηση (επιλογή City), ενώ έχει και τον πιο μικρό κύκλο στροφής με 9,3 μ. Παράλληλα το Fiat Panda είναι και το μοναδικό που διαθέτει και με εκτός δρόμου δυνατότητες έκδοση 4x4, με την ονομασία Cross (φωτό). 
Στη συνέχεια, το μίνι της Toyota αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις χάρη στον ασφαλή και ιδιαίτερα προβλέψιμο -για τα δεδομένα τη κατηγορίας- τρόπο με τον οποίο κινείται, ακόμα και σε μεγαλύτερες ταχύτητες, χωρίς ευπάθεια σε πλευρικούς ανέμους ή αστάθεια. Παράλληλα προτάσσει και σημαντική ευελιξία κατά την κίνηση στα στενά όρια της πόλης (πολύ καλή περιφερειακή ορατότητα και μικρή ακτίνα στροφής 5,1 μ.). Λίγο πιο πλούσιο σε πληροφόρηση θα θέλαμε το τιμόνι.
Τέλος το 108 στην πράξη διατηρεί πολύ καλή σταθερότητα εκτός πόλεως, είναι ευέλικτο και ευκολοδήγητο εντός, ενώ οι ρυθμίσεις της ανάρτησης έχουν περιορίσει σημαντικά τις αντιδράσεις του πίσω ημιάκαμπτου κατά το πέρασμα από εγκάρσιες ανωμαλίες, με άμεσα οφέλη στην καθημερινή άνεση. Η «γαλλική» ρύθμιση της ανάρτησης του δίνουν το ελαφρύ προβάδισμα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
 • BABIS

  υπαρχει και το ι10 που ειναι ενα επιπεδο πανω απο αυτα τα μινι

    24
 • FaniSporty

  Έρχεται το νέο Picanto...ελπίζω να γίνει ένα συγκριτικό....αντικειμενικό πάντα...

    8
 • ΣΤΡΑΤΟΣ

  Επολέγω το 108 λόγω κινητήρα, και πιο αρμονικής σχεδίασης

    1
 • Σρακ

  Εάν επέλεγα ένα από αυτά το Peugeot γιατί έχει αυτή την στιγμή τους καλύτερους κινητήρες και ότι πιο αξιόπιστο πλεον