Focus RS Mk III VS προηγούμενων - RS Mk II

Focus RS Mk III VS προηγούμενων - RS Mk II

(13/10/2016)

RS Mk II

Το Focus RS MkII παρουσιάστηκε το 2009 και αν και παράχθηκε σε περισσότερες μονάδες από το Mk I διατέθηκε και εκείνο με το σταγονόμετρο στην ελληνική αγορά γεγονός που ανέβασε την τιμή του στα ύψη. Το πιο εντυπωσιακό σε εμφάνιση εκ των τριών RS Μκ ΙΙ, εφοδιαζόταν με μια βελτιωμένη έκδοση του 5κύλινδρου κινητήρα του ST, χωρητικότητας 2,5 λίτρων και απόδοσης 305 ίππων. Η μετάδοση της κίνησης και πάλι εμπρός και με δεδομένη την αυξημένη ισχύ, οδήγησε στην υιοθέτηση της ανάρτησης RevoKnuckle των εμπρός γονάτων, που σε συνδυασμό με το διαφορικό της Quaife έκαναν εκπληκτική δουλειά στην διαχείρισή τους για άλλη μια φορά σε RS. Σε σχέση με το Mk III το προηγούμενο δεν έχει να αντιπαρατάξει κάτι, εκτός από τον μοναδικό του ήχο τόσο από τον κινητήρα όσο και τις εξατμίσεις και φυσικά την κραυγαλέα του εμφάνιση, που αποτελεί ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα ένα από τα πιο όμορφα stock αυτοκίνητα. Όπως και το τελευταίο ωστόσο, η εικόνα στο εσωτερικό ήταν συγκρατημένη για τέτοιου είδους και κατηγορίας αυτοκίνητο, παραπέμποντας στα πιο ταπεινά Focus της εποχής.  

Μας είπε ο Σπύρος 
για το Focus RS Mk III
Ο Σπύρος ως κάτοχος του προηγούμενου Focus RS MkII δεν εντυπωσιάστηκε από την δύναμη των 350 ίππων του νέου RS, αφού όπως και στο δικό του άλλωστε ο γραμμικός τρόπος απόδοσής τους «μπερδεύει» την εκτίμηση. Η ανάρτηση και η τετρακίνηση τον άφησαν με το στόμα ανοιχτό, ενώ του έκανε φοβερή εντύπωση το γεγονός ότι το RS Mk IIΙ «ακούει» στο τιμόνι μεταφέροντάς σου αξιοζήλευτη αίσθηση. Κατά τα άλλα η αποκλειστικά 5θυρη έκδοση του νέου RS δεν του άρεσε αρχικά, όμως κατά τη διάρκεια της φωτογράφισής μας εκτίμησε την πρακτικότητά της.   

Το Ford Focus RS Μk II βασίστηκε εν πολλοίς στο ST της εποχής του. Με ακόμα πιο άγρια εμφάνιση και με μηχανικά μέρη που προήλθαν από τα ράφια της εταιρείας (και της Volvo τότε), oι μηχανικοί της Team RS μπορούσανν να είναι ευχαριστημένοι που κατάφεραν να βγάλουν πρώτοι από προσθιοκίνητο αυτοκίνητο 305 ίππους στο δρόμο. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center