3 φωτογραφίες »

Η νέα Maserati MC20.

Τεχνολογία από το μοτέρ της MC20 θα έχουν οι καινούριες Maserati

2.335 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2021)

Μπορεί το νέο V6 μοτέρ «Νettuno» που «φορά» το MC20 supercar να μην χρησιμοποιηθεί αυτούσιο σε κάποιο άλλο αυτοκίνητο της φίρμας, όμως κάποιες νέες τεχνολογίες που έχει, θα εφαρμοστούν και σε άλλα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας.


Ο νέος twin-turbo V6 κινητήρας της Maserati - ο πρώτος κινητήρας που έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά από την εταιρεία εσωτερικά για περισσότερα από 20 χρόνια - θα προσφερθεί μόνο στο νέο MC20 supercar, αλλά η τεχνολογία που χρησιμοποιεί θα εφαρμοστεί και αλλού.

Το μοτέρ ονομάστηκε Nettuno για χάρη του ρωμαϊκού θεού που ενέπνευσε το λογότυπο της ιταλικής εταιρείας και αναπτύσσεται και κατασκευάζεται στο νέο Εργαστήριο της Maserati στη Μόντενα. Το νέο μοτέρ είναι σε θέση να προσφέρει 630 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 730 Nm ροπής μεταξύ 3.000 και 5.500 σ.α.λ. Μπορεί να φτάσει έως και τις 8.000 σ.α.λ, ενώ η σειρά ανάφλεξης στους κυλίνδρους κατανέμεται ως εξής 1-6-3-4-2-5. Το βάρος του είναι λιγότερο από 220 κιλά και το μοτέρ χαρακτηρίζεται επιπλέον από σύστημα διπλού ψεκασμού, καθώς και σύστημα καύσης προ-θαλάμου με δύο μπουζί, εμπνευσμένο από την F1.

Το Nettuno έχει αναπτυχθεί για το MC20 - το οποίο θα προσφέρεται επίσης στο μέλλον με ηλεκτρικό κινητήρα - αλλά ο Matteo Valentini, επικεφαλής μηχανικός της Maserati για βενζινοκινητήρες υψηλής απόδοσης, δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί αυτούσιο σε κάποιο άλλο μοντέλο. «Το Nettuno κατασκευάστηκε μόνο για το MC20, οπότε θα το δείτε μόνο σε αυτό το αυτοκίνητο. Το σχέδιο είναι όμως πως η τεχνολογία με το σύστημα διπλού ψεκασμού θα χρησιμοποιηθεί σε πολλούς άλλους κινητήρες στο μέλλον» σημείωσε ο Valentini.

Η Maserati αναπτύσσει αυτήν τη στιγμή μια νέα γκάμα οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων του μικρού SUV με όνομα Grecale και των νέων εκδόσεων για τις Granturismo και Grancabrio, τα οποία θα προσφέρονται με βενζινοκινητήρα και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

Η Maserati δεν διευκρίνισε εάν οι κινητήρες που θα διαθέτουν την τεχνολογία αυτή θα προσφέρονται μόνο σε μοντέλα της φίρμας ή θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν από άλλες μάρκες του ομίλου Stellantis.
 

ford
SEAT