Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
3 φωτογραφίες »

Τι επηρεάζει τα ασφάλιστρα; Πως να τα μειώσεις!

7.111 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2021)

Υπάρχουν διάφοροι παράμετροι που επηρεάζουν τις τιμές των ασφαλίστρων. Οι βασικότεροι είναι:
 • Ηλικία του οδηγού: Αν έχεις πάρει πρόσφατα το δίπλωμα οδήγησης ή/και αν είσαι κάτω των 23 ετών (ή 25 ετών ανάλογα με την ασφαλιστική), τότε να υπολογίζεις ότι οι τιμές για ασφάλεια αυτοκινήτου που θα βρεις, θα είναι υψηλότερες από κάποιον έμπειρο οδηγό. Αυτό συμβαίνει, γιατί οι ασφαλιστικές σε θεωρούν ως οδηγό με αυξημένο ρίσκο
 • Ταχυδρομικός κώδικας: Οι τιμές στις ασφάλειες αυτοκινήτου είναι διαφορετικές σε κάθε περιοχή. Αν η εγκληματικότητα και η συχνότητα των ατυχημάτων είναι μεγάλη στην περιοχή που μένεις, τότε θα βρίσκεις αυξημένες τιμές για ασφάλειες αυτοκινήτου.
 • Αξία οχήματος: Όσο πιο ακριβό το αυτοκίνητο, τόσο πιο ακριβή και η αποζημίωση των ζημιών ή της κλοπής του, άρα τόσο πιο αυξημένες και οι τιμές στις ασφάλειες αυτοκινήτου.
 • Κυβικά αυτοκινήτου: Όσο μεγαλύτερος ο κυβισμός της μηχανής, τόσο υψηλότερη η τιμή για την ασφάλεια αυτοκινήτου σου.
 • Απαλλαγή: Το ποσό της απαλλαγής που θα επιλέξεις είναι επίσης ένας παράγοντας, ο οποίος επηρεάζει τις τιμές στις ασφάλειες αυτοκινήτου.
 • Επάγγελμα: Κάποιες ασφαλιστικές προσφέρουν χαμηλότερες τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου σε συγκεκριμένα επαγγέλματα, όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι στρατιωτικοί.
 • Bonus Malus: Είναι το σύστημα που οι ασφαλιστικές χρησιμοποιούν για να καταγράφουν τις ζημιές που προκαλεί ο κάθε οδηγός και επηρεάζει την τιμή στις ασφάλειες αυτοκινήτου. Πώς; Αν προκαλείς συχνά ατυχήματα, τότε οι ασφαλιστικές σε βαθμολογούν αρνητικά και αυξάνουν τις τιμές των ασφαλίστρων.
 • Προσθήκη ρυμουλκούμενου οχήματος: Συνήθως οι τιμές για ασφάλειες αυτοκινήτου είναι υψηλότερες για αυτά τα οχήματα καθώς ο κίνδυνος να προκαλέσουν ζημιά είναι μεγαλύτερος.
Ποιοι είναι οι βασικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου στην Ελλάδα; Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που διαμορφώνουν την τιμή για τις ασφάλειες αυτοκινήτου στην χώρα μας:
 • Συχνότητα χρήσης αυτοκινήτου στην Ελλάδα: Τα τελευταία χρόνια το αυτοκίνητο είναι το βασικό μέσο μετακίνησης των περισσότερων Ελλήνων. Αυτό επηρεάζει τις τιμές στις ασφάλειες αυτοκινήτου αφού όσο περισσότερο κινούμαστε στους δρόμους, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες των ατυχημάτων.
 • Ετήσιος αριθμός ζημιών: Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ατυχημάτων και ζημιών στην χώρα μας τόσο αυξάνονται και οι τιμές στις ασφάλειες αυτοκινήτου.
 • Φύλο: Έχει αποδειχθεί από έρευνες, ότι οι γυναίκες οδηγοί εμπλέκονται πολύ λιγότερο σε ατυχήματα, κάτι που μειώνει την τιμή ασφάλειας αυτοκινήτου για τις γυναίκες οδηγούς.
 • Η διάρκεια του συμβολαίου:  Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια του συμβολαίου σου τόσο χαμηλότερες οι τιμές στις ασφάλειες αυτοκινήτου ανά έτος.
Με ποιον τρόπο μπορώ να μειώσω τις τιμές της ασφάλειας αυτοκινήτου; Μερικά απλά βήματα για να βρεις φθηνές τιμές για ασφάλεια αυτοκινήτου:
 • Σύγκρινε τιμές:  Πριν ολοκληρώσεις την αγορά του συμβολαίου σου μην ξεχάσεις να συγκρίνεις πακέτα και καλύψεις ώστε να βρεις αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου.
 • Πρόσθεσε τις καλύψεις που χρειάζεται το όχημα σου: Βρες τις καλύψεις που το όχημα σου χρειάζεται. Αν για παράδειγμα, το αυτοκίνητο σου είναι παλιό τότε θα πρέπει να σκεφτείς να προσθέσεις κάλυψη για Οδική βοήθεια. Αν πάλι είναι καινούριο και το παρκάρεις έξω, μην παραλείψεις να βάλεις στο πακέτο σου την θραύση κρυστάλλων.
 • Υπολόγισε την πραγματική αξία του αυτοκινήτου:  Αν σκέφτεσαι να πάρεις πακέτο Πυρός Κλοπής ή Μικτή ασφάλεια φρόντισε να κάνεις έρευνα για την πραγματική αξία του οχήματος σου. Με αυτό τον τρόπο σε περίπτωση καταστροφής του αυτοκίνητου σου, θα λάβεις το ακριβές ποσό και δεν θα έχεις χαμηλότερες τιμές στις ασφάλειες αυτοκινήτου.
 • Προσεκτική οδήγηση: Με ένα καθαρό ιστορικό ζημιών είναι βέβαιο πως θα βρεις καλύτερες τιμές για ασφάλειες αυτοκινήτου σε σχέση με κάποιον που έχει συχνά ατυχήματα.
Οι παράμετροι τιμολόγησης που χρησιμοποιήθηκαν για την μελέτη είναι: μοντέλα πρώτης κυκλοφορίας 2015 και 2021, έτος γέννησης οδηγού 1981, έτος διπλώματος οδηγού 2000, βασικό πακέτο ασφάλισης, ετήσια διάρκεια συμβολαίου. Η σύγκριση τιμών της αγοράς είναι κάτι που πρέπει να γίνεται συχνά καθώς οι τιμές αλλάζουν. Αν θέλεις να συγκρίνεις τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου ανάλογα με την κατηγορία του αυτοκινήτου που σε ενδιαφέρει, μπες στο Pricefox.gr και εξοικονόμησε έως και 172 ευρώ ετησίως. Τα μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν στην παραπάνω έρευνα:

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: