• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ένα 5θ κόκκινο Focus με τον κινητήρα 1,0 λτ. EcoBoost, είναι το 1.000.000ό μοντέλο νέας γενιάς, που ταξινομεί η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για την Ευρώπη.

Στο Saarlouis της Γερμανίας πέρασε από τη γραμμή παραγωγής το εκατομμυριοστό Focus, ενώ παράγεται επίσης και στη Ρωσία κοντά στην Αγ. Πετρούπολη.

Το 1.000.000ό Ford Focus νέας γενιάς για την Ευρώπη

2.959 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/1/2014

Η Ford κατασκεύασε το εκατομμυριοστό Focus νέας γενιάς στην Ευρώπη, ένα 5θυρο μοντέλο με 1.000άρη EcoBoost, φτάνοντας συνολικά -από το 1998- τις 6,9 εκατ. μονάδες στην ευρωπαϊκή αγορά.

 
Από το 1998 που λανσαρίστηκε η πρώτη γενιά του Focus, η Ford έχει πουλήσει 6,9 εκατ. μονάδες του μεσαίου μοντέλου της στην Ευρώπη και πάνω από 12 εκατ. παγκοσμίως. Επιπλέον, η σημερινή γενιά του Focus άρχισε να πωλείται στην Ευρώπη το 2010. Πρόσφατα λοιπόν, στο Saarlouis της Γερμανίας πέρασε από τη γραμμή παραγωγής το εκατομμυριοστό Focus, ένα 5θ κόκκινο μοντέλο με κινητήρα 1,0 λτ. EcoBoost. Σημειωτέον ότι το Focus παράγεται επίσης στη Ρωσία κοντά στην Αγ. Πετρούπολη, αποτελώντας - σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των παγκόσμιων ταξινομήσεων οχημάτων της Polk- ένα από τα πιο δημοφιλή μεσαία μοντέλα στον πλανήτη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Barb Samardzich, chief operating officer της Ford Ευρώπης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το Focus είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο απολαυστικό στην οδήγηση, με ευελιξία που ικανοποιεί τις ανάγκες μιας μεγάλης γκάμας πελατών. Πέρυσι, λανσάραμε το μηδενικών ρύπων Focus Electric ολοκληρώνοντας την οικογένεια Focus που περιλαμβάνει επίσης και το 250 PS Focus ST.»

Tags: FORD FOCUS