• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
4 φωτογραφίες »

H ισχύς φτάνει πλέον τα 370 άλογα και τα 450 Nm ροπής.

Το Audi S3 της ABT

3.433 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/12/2020

Η ABT μπόρεσε να αυξήσει την ιπποδύναμη του 2λιτρου κινητήρα του S3 μέχρι τα 370 άλογα, ενώ πείραξε και την εξωτερική του εμφάνιση.


Eνώ η Audi εργάζεται πυρετωδώς για την αποκάλυψη του καινούρια RS 3 που θα τοποθετηθεί αναμφίβολα στην κορυφή της γκάμας του premium μικρομεσαίου, ο οίκος της ABT Sportsline παρουσίασε το βελτιωτικό του πακέτο για το S3, θέλοντας να καλύψει το κενό που θα υπάρξει σε ιπποδύναμη ανάμεσα στις δύο αυτές «καυτές» εκδόσεις.

Όταν το Audi S3 βγαίνει από την γραμμή παραγωγής της γερμανικής φίρμας, ο 4κύλινδρος TFSI κινητήρα των 2,0 λίτρων αποδίδει 310 άλογα και 400 Nm ροπής αλλά με την φροντίδα της ABT, η ισχύς φτάνει πλέον τα 370 άλογα και τα 450 Nm ροπής. Ο βελτιωτικός οίκος δεν αποκάλυψε πόσο πιο γρήγορο είναι το αυτοκίνητο μετά τις αναβαθμίσεις αυτές, είναι σίγουρο όμως πως το S3 της ABT πετυχαίνει το 0-100 πιο γρήγορα από 4,8 δευτερόλεπτα που χρειάζεται το μοντέλο στην εργοστασιακή του έκδοση.

Αλλαγές έχουν γίνει και στο κομμάτι της εμφάνισης, με το S3 να εξοπλίζεται τώρα με μοναδικές 20άρες ζάντες με πέντε ακτίνες ή 19άρες και νέο σύστημα εξάτμισης που βελτιώνει τον ήχο του αυτοκινήτου.

Όσον αφορά στο RS 3, oι φήμες κάνουν λόγο πως η ισχύς του θα είναι 420 άλογα και η ροπή του 500 Nm, ωστόσο υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο πως με την νέα Performance έκδοση που θα προσφερθεί, η ιπποδύναμη θα φτάνει έως και τα 450 άλογα. Σύντομα αναμένεται να γίνει η παρουσίασή του.
 

8 διαθέσιμα άρθρα για AUDI  S3

Tags: AUDI S3