Το Hyundai Ioniq 5 N NPX1 είναι φορτωμένο με ανθρακονημάτινα καλούδια

Το Hyundai Ioniq 5 N NPX1 είναι φορτωμένο με ανθρακονημάτινα καλούδια

1.978 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2024)

- Έρχεται το Ioniq 5 N NPX1.
- Σκληροπυρηνικό εξωτερικό / Ξεχωρίζει η αεροτομή.
- Έχει προαναγγείλει το αγωνιστικό Ioniq 5 N η Hyundai.
- Στις 12 Ιανουαρίου το ντεμπούτο.

Έρχεται το Ioniq 5 N NPX1

Η Hyundai έχει έτοιμο το Ioniq 5 N NPX1. Αν και η μάρκα δημοσίευσε μόνο ένα teaser, κρατώντας κρυφά τα στοιχεία του μοντέλου, όπως φαίνεται το νέο σκληροπυρηνικό πρωτότυπο έχει αγωνιστικό DNA και πρόκειται είτε για καθαρά αγωνιστικό αυτοκίνητο, είτε για ένα συμβατικό μοντέλο που είναι εξοπλισμένο με εξαρτήματα Ν. Σε κάθε περίπτωση δε θα περιμένουμε πολύ για να μάθουμε περί τίνος πρόκειται, μιας και τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις 12 Ιανουαρίου.

Σκληροπυρηνικό εξωτερικό - Ξεχωρίζει η αεροτομή

Το teaser βίντεο που δημοσίευσε η Hyundai μας παρέχει μια καλή ματιά στις τροποποιήσεις που έγιναν στο αυτοκίνητο. Για αρχή, μπορούμε να δούμε ότι το NPX1 επωφελείται από τα φουσκωμένα φτερά τόσο μπροστά όσο και πίσω, ενώ διαθέτει επίσης έναν νέο μπροστινό προφυλακτήρα με πιο έντονο αεροδυναμικό σπλίτερ. Επιπλέον, το βίντεο δείχνει ότι η νέα έκδοση του Ioniq 5 N θα πατάει σε νέους τροχούς. Πολλές αναβαθμίσεις έχουν γίνει επίσης στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, με το πιο προφανές να είναι η τοποθέτηση μιας τεράστιας αεροτομής, αλλά και ενός ογκώδους διαχύτη.

Έχει προαναγγείλει το αγωνιστικό Ioniq 5 N η Hyundai

Εάν το νέο μοντέλο που έχει έτοιμο η κορεατική μάρκα πρόκειται για την αγωνιστική έκδοση του Ioniq 5 N, αναμένουμε πως θα είναι περίπου 200-250 κιλά ελαφρύτερο από το αυτοκίνητο του δρόμου και θα περιλαμβάνει πλαϊνά και πίσω παράθυρα κατασκευασμένα από ελαφρύ υλικό, προσαρμοσμένη ανάρτηση για τις απαιτήσεις των αγώνων, αναβαθμισμένα φρένα και αγωνιστικά ελαστικά. Ωστόσο, όπως προαναφέραμε δεν αποκλείεται και η πιθανότητα το NPX1 να είναι απλώς ένα πρωτότυπο, που θα παρουσιάσει μία σειρά από εξαρτήματα απόδοσης, που θα μπορέσουν να προσαρμόσουν στα οχήματά τους, οι ιδιοκτήτες του τυπικού Ioniq 5 N.

Δείτε το teaser βίντεο

Όπως και να έχει, το μυστήριο θα λυθεί στις 12 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του Tokyo Auto Salon. Μέχρι τότε δείτε το teaser βίντεο.

POIA VREDESTEIN AGORAZO
4green