Η Skoda σε πολλές αγορές έχει αντικαταστήσει το Rapid με το Scala, όχι όμως σε όλες.

Mιλάμε για το Rapid που θα απασχολήσει τη ρωσική αγορά.

Το εσωτερικό διαθέτει επίσης πολλά στοιχεία του Scala.

Το Skoda Scala ήρθε αλλά το Rapid παραμένει

3.312 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2019)

Η Skoda σε πολλές αγορές έχει αντικαταστήσει το Rapid με το Scala, όχι όμως σε όλες. Για αυτό το λόγο η τσεχική εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται πάνω στο Rapid αποκαλύπτοντας τη νέα γενιά του μοντέλου.


Συγκεκριμένα μιλάμε για το Rapid που θα απασχολήσει τη ρωσική αγορά, όπου συνεχίζει ακόμα να διατίθεται. Στη νέα του γενιά το μοντέλο έχει υιοθετήσει αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από το Scala, κάτι που το κάνει να διαφέρει σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τον προκάτοχό του. Το μπροστινό άκρο και ο συνδυασμός της γρίλιας και των φωτιστικών σωμάτων αποτελούν το μεγαλύτερο αποδεικτικό στοιχείο της σύνδεσης Scala-Rapid, κάτι που συμβαίνει και στο πίσω μέρος, όπου το εταιρικό λογότυπο έχει αντικατασταθεί από «SKODA» που βρίσκεται ολογράφως στην πόρτα του χώρου αποσκευών.
 
Το εσωτερικό διαθέτει επίσης πολλά στοιχεία του Scala, καθώς το ταμπλό μοιάζει αρκετά, βέβαια πρέπει να σημειώσουμε πως τα κουμπιά ελέγχου του κλιματισμού έχουν διαφορετική εμφάνιση από αυτά του Scala. Η Skoda αναφέρει ότι ένα προαιρετικό θερμαινόμενο τιμόνι με σχεδιασμό δύο ακτίνων θα είναι διαθέσιμο και πιθανότατα θα είναι παρόμοιο αν όχι πανομοιότυπο με αυτό της Octavia. Το σύστημα Infotainment του Scala με οθόνη 6.5 ή 8 ίντσες θα μεταφερθεί στο Rapid, το οποίο επίσης θα αποκτήσει έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων.    
 
Στους κινητήρες, κάτω από το καπό οι Ρώσοι θα βρουν ένα ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων με δύο ιπποδυνάμεις 90 και 110 άλογα, που θα συνδέεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ή έξι ταχυτήτων. Στη γκάμα των μηχανικών συνόλων θα υπάρχει και ο 1,4 TSI με ισχύ 125 ίππων και επτατάχυτο DSG κιβώτιο.
 
Μέρος του βασικού εξοπλισμού θα είναι ο κλιματισμός, οι προβολείς LED και φώτα ομίχλης, ενώ η βασική έκδοση θα συνδυάζεται με ζάντες 14 ιντσών. Το Rapid δεύτερης γενιάς θα παραχθεί στο εργοστάσιο της Kaluga και θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες της Ρωσίας το πρώτο τρίμηνο του 2020. Η τιμολόγηση θα ξεκινά στα 829.000 ρούβλια (περίπου 11.800 ευρώ).

Toyota
test center