Το γρηγορότερο camera drone έχει τελική ταχύτητα πάνω από 350 χλμ./ώρα
6 Φωτογραφίες »

Το γρηγορότερο camera drone έχει τελική ταχύτητα πάνω από 350 χλμ./ώρα

1.867 Επισκέψεις στο άρθρο (28/2/2024)

- Η Drone Gods και η Red Bull συνεργάστηκαν πάνω από έναν χρόνο για να το κατασκευάσουν
- Μοιάζει με πύραυλο και τρέχει σαν πύραυλος με τελική 350 χλμ./ώρα
- Το drone ακολούθησε τον Max Verstappen και την RB20 για έναν ολόκληρο γύρο
- Η μπαταρία του διαρκεί μόλις 3 λεπτά

Η Drone Gods και η Red Bull συνεργάστηκαν πάνω από έναν χρόνο για να το κατασκευάσουν

Η Red Bull δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει, αυτό που η ίδια αποκαλεί, το ταχύτερο camera drone του κόσμου. Η Ολλανδική «Drone Gods» είναι η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την δημιουργία του συγκεκριμένου drone και χρειάστηκαν πάνω από έναν χρόνο για να το κάνουν ικανό να ακολουθήσει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Η ανάπτυξη του drone επιταχύνθηκε με βοήθεια της Red Bull Advanced Technologies, το τμήμα μηχανικής υψηλών επιδόσεων της ομάδας Oracle Red Bull Racing Formula 1, και δοκιμάστηκε σε συνεργασία τους Liam Lawson και David Coulthard, που οδηγούσαν τα αγωνιστικά μονοθέσια RB18 και RB19.

Μοιάζει με πύραυλο και τρέχει σαν πύραυλος με τελική 350 χλμ./ώρα

Η ιστορία ξεκίνησε  στις αρχές του 2023, όταν η Red Bull ήρθε σε επαφή με την Drone Gods για να δει αν θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένα drone ικανό να παρακολουθήσει ένα μονοθέσιο της F1 με πλήρη ταχύτητα για έναν ολόκληρο γύρο. Αυτό ήταν μια μεγάλη πρόκληση τότε, επειδή εκείνη την εποχή τα FPV drones μπορούσαν να αναπτύξουν ταχύτητες μέχρι περίπου 180 χλμ./ώρα, αλλά όχι για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.
Μετά από μερικούς μήνες δουλειάς κατέληξαν σε έναν μοναδικό σχεδιασμό που μοιάζει περισσότερο με πύραυλο παρά με παραδοσιακό drone. Σύμφωνα με την Red Bull, το ειδικά κατασκευασμένο drone είναι ικανό να επιταχύνει δύο φορές πιο γρήγορα από ένα μονοθέσιο της F1. Πιο συγκεκριμένα, είναι ικανό να επιταχύνει από τα 0 στα 300 χλμ./ώρα σε μόλις 4 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα πάνω από 350 χλμ./ώρα.

Το drone ακολούθησε τον Max Verstappen και την RB20 για έναν ολόκληρο γύρο

Απώτερος σκοπός τους όμως δεν ήταν να φτιάξουν ένα drone που θα μπορούσε απλώς να κινηματογραφήσει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, αλλά που θα μπορούσε να συμβαδίσει με αυτό. Έτσι χρησιμοποιήθηκε για να ακολουθήσει και να κινηματογραφήσει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, Max Verstappen. Στο βίντεο που ανήρτησε η Red Bull, το οποίο έχει πάνω από 1.000.000 προβολές, θα δεις τον Max Verstappen να οδηγεί τη νέα RB20 σε έναν ολόκληρο γύρο στην πίστα Grand Prix του Silverstone και τον Ralph Hogenbirk των Ολλανδών Drone Gods (γνωστό και ως Shaggy FPV) να πιλοτάρει χειροκίνητα το νέο drone, το οποίο κοντράρει στα ίσια το αγωνιστκό της Red Bull για την F1 του 2024.

Η μπαταρία του διαρκεί μόλις 3 λεπτά

Η Red Bull υποστηρίζει ότι ένα απλό drone μπορεί να πετάξει για περίπου 30 λεπτά, αλλά σε ταχύτητες λίγο κάτω από τα 65 χλμ./ώρα. Συνεπώς, αν κάνουμε την αναλογία, το drone της Red Bull πιθανότατα έχει διάρκεια μπαταρίας περίπου… τριών λεπτών. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία στο μέλλον, αλλά είναι πολύ πιθανό να κινηματογραφήσει περισσότερη δράση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο μέλλον.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ETRANSIT VS ESPRINTER
OPEL