To νέο πρωτότυπο Opel Astra OPC EXTREME θα το δούμε στη Γενεύη τον Μαρτιο.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To νέο πρωτότυπο Opel Astra OPC EXTREME θα το δούμε στη Γενεύη τον Μαρτιο.

Το ισχυρότερο Opel Astra OPC

7.650 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2014)

Η Opel ανακοίνωσε τα σχέδιά της σχετικά με την παρουσίαση του Astra OPC EXTREME concept στην 84η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Το νέο Opel Astra OPC EXTREME concept πρόκειται να «πατήσει» πάνω στα χνάρια του Astra X-treme του 2002, το οποίο αποτελεί το ισχυρότερο Astra, που μπορεί να κυκλοφορεί στους δημόσιους δρόμους. Οι ιθύνοντες της φίρμας αποκαλούν το εν λόγω πρωτότυπο ένα «πραγματικό super sport αυτοκίνητο» και όχι τυχαία, μιας και το EXTREME μοντέλο θα βασίζεται στην αγωνιστική εκδοχή του Astra OPC Cup από το Πρωτάθλημα Αντοχής του Nurburgring. Με το πιθανότερο να λάβει άμεσα το πράσινο φως για την παραγωγή, το ισχυρότερο Astra θα κατασκευαστεί σε περιορισμένες μονάδες.
Χάρη στα ανθρακονημάτινα «εμφυτεύματά» του τού πρωτότυπου (και αργότερα μοντέλου παραγωγής) Astra OPC EXTREME, το αμάξωμα έχει ελαφρύνει αισθητά σε σχέση με το «απλό» Astra OPC 280 ίππων που λανσαρίστηκε το 2012. Φυσικά, μιας και έχει το αγωνιστικό DNA, το concept φέρει έναν ενσωματωμένο κλωβό ασφάλειας, αγωνιστικά καθίσματα και ζώνες ασφαλείας έξι σημείων, τα οποία αποτελούν άριστο εξοπλισμό για τις πίστες. Όσον αφορά στην «καρδιά» του μοντέλου, θα διατίθεται –θεωρητικά- με τον γνώριμο 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 280 ίππων, όπου με αρκετές αναβαθμίσεις θα φτάσει πιθανόν τους 300 ίππους. Για περισσότερα στοιχεία, αναμένουμε το Σαλόνι της Γενεύης στις αρχές του Μάρτη, όπου η Opel θα παρουσιάσει επίσημα το πρωτότυπο EXTREME Αstra OPC.

Το Opel Astra OPC EXTREME θα βασίζεται στην αγωνιστική εκδοχή του μοντέλου, OPC Cup.

Το Opel Astra OPC EXTREME θα βασίζεται στην αγωνιστική εκδοχή του μοντέλου, OPC Cup.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
SEAT