Peugeot 208 1,2 Puretech 110 PS & Opel Corsa 1,4 90 PS - Τελικά υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία!

11.207 Επισκέψεις στο άρθρο

Θα βάλεις ποτέ μία μπάλα παγωτού στο χωνάκι σου, ενώ μπορείς και δεύτερη; Όοοχι βέβαια. Οπότε γιατί να περάσω τις διακοπές  μου με μόνο ένα αυτοκίνητο, ενώ μπορούσα  με δύο; 

Ο χρόνος μου λοιπόν αυτό το καλοκαίρι μοιράστηκε ανάμεσα σε δύο μοντελάκια της μικρής κατηγορίας. Βολικότατο, γιατί στα στενά σοκάκια των Κυκλάδων το μικρό μέγεθος μετράει! Και στο παρκάρισμα και στην οδήγηση. Και εφόσον ακόμα δεν έχω να μεταφέρω παιδιά-πεθερά και το μισό σπιτικό μου, ήμουν και άνετος!

Τελείως διαφορετικά μεταξύ τους τα δύο μοντέλα καθώς το τουρμπάτο 208 θα σε ανταμείψει με τη σπιρτάδα του και τον fun to drive χαρακτήρα του, ενώ από την άλλη το ατμοσφαιρικό Corsa στην εθνική οδό θα κάνει το ταξίδι καθόλα ευχάριστο, αφού με την πολύ καλή ποιότητα κύλισής του νομίζεις πως οδηγείς μεγαλύτερο αυτοκίνητο!  Γιώργος Παπαευσταθίου

Τι μας αρέσει και τι όχι:

Opel Corsa 1,4 90 PS Black Edition

+ Είναι από τα αυτοκίνητα που καταφέρνει και τα κάνει όλα, όχι τέλεια, αλλά δεν χάνει σε κάτι. Θα βολευτείς στη θέση οδήγησης, οι χώροι είναι πολύ καλοί και η συγκεκριμένη έκδοση στον αυτοκινητόδρομο αποδεικνύεται και οικονομική. Στα συν και η εμφάνιση της black edition.
- Αντίστοιχα το αρνητικό του είναι πως δεν κάνει κάτι εξαιρετικά καλά. Επίσης ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι απαιτητικός σε καύσιμο όταν υπάρχουν πολλές αυξομειώσεις στην ταχύτητα.

Peugeot 208 1,2 Puretech 110 PS
+ Σπιρτόζος κινητήρας γεγονός που ειδικά σε νησιά θα βολέψει, καθώς οι χώροι για προσπέραση είναι ελάχιστοι. Παράλληλα, η ικανότητα του 1,2 PureTech να «φορτώνει» από χαμηλά, περιορίζει αισθητά τις επαφές σου με το λεβιέ των ταχυτήτων. 
- Θα χρειαστείς κάποιες ώρες μέχρι να εξοικειωθείς με τα πεντάλ του φρένου και του συμπλέκτη, καθώς το πρώτο αποδεικνύεται πολύ ευαίσθητο σε κάθε άγγιγμα, ενώ το δεύτερο αποσυμπλέκει πολύ απότομα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

CORAL GAS PASXA
NISSAN