SEAT Ibiza 1.6 TDI 95 PS - Ο «Ισπανός» χιλιομετροφάγος!

    11.203 Επισκέψεις στο άρθρο

    Τέσσερις εβδομάδες διήρκησε η συμβίωσή μου με τον «Ισπανό», όπως βαφτίστηκε από την παρέα το πετρελαιοκίνητο SEAT Ibiza, κατά τη διάρκεια της οποίας προστέθηκαν στο οδόμετρο του λίγα περισσότερα από 1.600 χλμ.. Δεν «παραπονέθηκε» ούτε μια στιγμή, από ορεινές στροφοδιαδρομές σε Ιωάννινα και Μπράλο, μέχρι και σε ανοιχτούς αυτοκινητόδρομους όντας φορτωμένο ή μη, κάνοντας μου κυριολεκτικά κάθε χατίρι, ενώ φρόντισε να φυλάξει και την τσέπη μου με την κατανάλωση να κυμαίνεται από 5,6 έως 5,9 λτ./100 χλμ.. Φυσικά, δεν θα μπορούσα να παραλείψω τη δυναμική του εμφάνιση –πολλοί με ρώτησαν αν είναι Leon- τους τομείς της άνεσης, της ποιότητας κύλισης και των χώρων σε καμπίνα και χώρο αποσκευών, στους οποίους και διέπρεψε αφού στην επιστροφή σχεδόν... μετακόμισα από το εξοχικό. Motto του φετινού καλοκαιριού; «Αφού δεν πήγαμε στην Ibiza, γυρνάμε την Ελλάδα με το Ibiza!»
    Γιάννης Σκανδάλης

    Τι μας αρέσει και τι όχι:
    + ¶νετη θέση οδήγησης για μεγάλες διαδρομές, πανεύκολο infotainment που χειρίστηκε ακόμα και η 4χρονη ανηψιά μου Μελίνα, αφθονία ροπής, περιορισμένες κλίσεις στις στροφές, κατανάλωση-οικονομία στην μετακίνηση
    - Σχετικά αυξημένος θόρυβος-κροτάλισμα μέσα στην καμπίνα στα ψηλά, λείπει μια 6η σχέση στο κιβώτιο, χαμηλή ένταση ηχοσυστήματος ακόμα και στο «τέρμα»

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    test center
    fiat