Tο πρωτότυπο M.Vision S πρόκειται για ένα πλήρως αυτόνομο όχημα.

¶λλα χαρακτηριστικά που βρίσκει κανείς στο M.Vision S είναι οι κάμερες.

Μεταβαίνοντας στην καμπίνα, μπορούμε να δούμε μια διάταξη που μοιάζει με σαλόνι.

Το μελλοντικό Hyundai M.Vision S

3.180 Επισκέψεις στο άρθρο (23/12/2019)

Ένα από τα οχήματα που θα έχει μαζί της στην Έκθεση CES έδειξε η Hyundai, μέσω του τμήματος Mobis, παρουσιάζοντας το πρωτότυπο M.Vision S.

Η Έκθεση CES που θα λάβει χώρα στο Λας Βέγκας είναι ένα παγκόσμιο γεγονός, όπου μεταξύ των εταιρειών που δίνουν το παρών βρίσκονται και αρκετές από το χώρο του αυτοκινήτου. Για τη έκθεση του 2020 η Hyundai σχεδιάζει να παρουσιάσει το όραμά της για τη μελλοντική κινητικότητα στις πόλεις, όπου μεταξύ άλλων υπάρχουν και κάποια ιπτάμενα οχήματα.
 
Ωστόσο φαίνεται πως δεν είναι μόνο το ιπτάμενα οχήματα που απασχολούν την κορεατική φίρμα αλλά και τα επίγεια. Όπως για παράδειγμα το πρωτότυπο M.Vision S που πρόκειται για ένα πλήρως αυτόνομο όχημα, με μεγάλα παράθυρα, γυάλινη οροφή και τροχούς που είναι 100% καλυμμένοι. Μαζί με τις εικόνες του M.Vision S ήρθε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο. Η αλήθεια είναι ότι δεν μας κάνει σοφότερους όμως φαίνεται πως το πρωτότυπο έχει τέσσερις μεμονωμένες μπαταρίες, οι οποίες μπορούν να αντικατασταθούν όταν δεν φορτίζονται.
 
¶λλα χαρακτηριστικά που βρίσκει κανείς στο M.Vision S είναι οι κάμερες, τα ραντάρ και αισθητήρες lidar, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι τρισδιάστατα, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στο σύστημα επικοινωνίας φωτισμού. Το τελευταίο χρησιμοποιείται για την επικοινωνία με τους ανθρώπους όταν το πρωτότυπο βρίσκεται σε αυτόνομη λειτουργία οδήγησης. Για παράδειγμα θα μπορεί μέσω μηνυμάτων που θα αναγράφονται να επικοινωνεί με τους πεζούς που περιμένουν να περάσουν το δρόμο.
 
Μεταβαίνοντας στην καμπίνα, μπορούμε να δούμε μια διάταξη που μοιάζει με σαλόνι και επιτρέπει στους επιβάτες να δουλεύουν ή να χαλαρώνουν. Παράλληλα η καμπίνα είναι εξοπλισμένη με σύστημα ήχου Krell, αλλά και τεχνολογία εικονικής αφής. Η τελευταία επιτρέπει στους επιβάτες με μία κίνηση να επιλέγουν την αγαπημένη τους μουσική ή να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ταινία, όταν φυσικά το όχημα κινείται αυτόνομα.

NEO TRAFIC
moto