Βλέπετε το ηλεκτρικό πρωτότυπο FT-Se.
3 Φωτογραφίες »

Βλέπετε το ηλεκτρικό πρωτότυπο FT-Se.

Το νέο Toyota MR2 θα έχει το μοτέρ του GR Yaris και 300 άλογα!

5.995 Επισκέψεις στο άρθρο (19/2/2024)

- Ντεμπούτο το 2025, στις αγορές το 2026.
- Ετοιμάζει δύο σπορ αυτοκίνητα η Toyota ένα ηλεκτρικό και ένα με βενζίνη.
- Θα εξοπλίζεται με τον κινητήρα του GR Yaris αλλά θα έχει 300 άλογα.
- Ίδια σχεδιαστική προσέγγιση με το παλιό MR2.

Ντεμπούτο το 2025, στις αγορές το 2026

Το νέο Toyota MR2 θα βρίσκεται στις αγορές το 2026. Η επιστροφή του ιαπωνικού σπορ μοντέλου θα μπορούσε να συνδυαστεί με τον υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων που βρίσκουμε σε πολλά GR μοντέλα της μάρκας, ενώ η ισχύς του θα κυμαίνεται περί τα 300 άλογα. Αυτά υποστηρίζει δημοσίευμα από την Ιαπωνία, υπογραμμίζοντας πως το «καυτό» διθέσιο θα ντεμπουτάρει στο τέλος του 2025 πριν βγει στις αγορές την επόμενη χρονιά!

Ετοιμάζει δύο σπορ αυτοκίνητα η Toyota ένα ηλεκτρικό και ένα με βενζίνη

Στο παρελθόν, έχουν υπάρξει αναφορές πως η Toyota είχε δει στο «πρόσωπο» του ηλεκτρικού πρωτότυπου FT-Se το νέο MR2. Αλλά οι νέες πληροφορίες που έρχονται από την Ιαπωνία κάνουν λόγο πως η Toyota σκέφτεται στην πραγματικότητα δύο διαφορετικά σπορ αυτοκίνητα – ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο βασισμένο στο FT-Se για το 2027 και ένα MR2 με κινητήρα καύσης που πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2026, όπως προαναφέραμε.

Θα εξοπλίζεται με τον κινητήρα του GR Yaris αλλά θα έχει 300 άλογα

Στη δεύτερη περίπτωση, το νέο MR2 με κινητήρα καύσης, θα επιστρέψει και πάλι ως κεντρομήχανο με κίνηση στους πίσω τροχούς. Πηγή ισχύος θα είναι ο γνωστός τρικύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης 1,6 λίτρων, που βρίσκουμε και στα GR Yaris και GR Corolla. Μάλιστα, οι Ιάπωνες υποστηρίζουν πως θα είναι ρυθμισμένος να αποδίδει περίπου 300 άλογα και 370 Nm ροπής και θα συνδυάζεται τόσο με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων όσο και με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Ίδια σχεδιαστική προσέγγιση με το παλιό MR2

Σε ότι αφορά τη σχεδίαση του νέου MR2, τα Μέσα της Ιαπωνίας λένε πως οι άνθρωποι της Toyota έχουν επιλέξει να διατηρήσουν τις σχεδιαστικές καταβολές του προηγούμενου, δηλαδή να είναι ένα δίθυρο σπορ αυτοκίνητο, αλλά είναι αναποφάσιστοι για το σχήμα της οροφής και του πίσω μέρους. Ανεξάρτητα από το στυλ, το νέο MR2 θα έχει μήκος περίπου 4.400 χιλιοστά, πλάτος 1.850 χιλιοστά και ύψος 1.230 χιλιοστά, με μεταξόνιο 2.600 χιλιοστά. Τέλος, σε ότι αφορά το βάρος του θα ζυγίζει περίπου 1.300 κιλά.  

test center
fiat