Ψάχνεις οικογενειακό Toyota γιατί θες αξιοπιστία;

Διαχρονικό το Auris στην κατηγορία των μικρομεσαίων.

Ευχάριστο και λειτουργικό το εσωτερικό του Auris.

Και τα 2 μοντέλα του συγκριτικού φορούν τον ίδιο 1,2 λτ. turbo κινητήρα της Toyota με 116 άλογα και 185Nm ροπής.

Στο δρόμο το Auris υπερτερεί ελαφρώς όσον αφορά στην ποιότητα κύλισης.

Το C-HR αποτελεί την πρόταση της Toyota στα Compact Crossover μοντέλα.

Ιδιαίτερο σχεδιαστικά και πολύ καλό ποιοτικά είναι στο εσωτερικό του το C-HR.

Το C-HR υπερτερεί στον χώρο για τα γόνατα, αλλά λόγο σχεδίασης χάνει στον αέρα για τα κεφάλια των πίσω επιβατών.

Στο δρόμο, το C-HR παρότι crossover, είναι καλύτερο και πιο ευχάριστο σε αίσθηση.

Toyota Auris VS C-HR

19.641 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2018)

Ψάχνεις οικογενειακό Toyota γιατί θες αξιοπιστία; Δείτε τώρα το αγαπημένο Auris ενάντια στο πιο επιθετικό και φρέσκο C-HR. Ποιο κερδίζει σε σχεδιασμό, οδική συμπεριφορά, χώρους και επιδόσεις;

Τα μικρομεσαία crossover αυτοκίνητα σημειώνουν την μεγαλύτερη άνοδο σε επίπεδο πωλήσεων τα τελευταία χρόνια, με τις εταιρείες να παρουσιάζουν η μία μετά την άλλη τις προτάσεις τους σε αυτή. Η Toyota έχει τον δικό της παίχτη στα compact crossover, με το C-HR να εντυπωσιάζει αρχικά με την εμφάνισή του και μετά με την οδική του συμπεριφορά. Ένα μοντέλο που έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στην συγκεκριμένη κατηγορία και που βρίσκει απέναντί του την παραδοσιακή δύναμη στα μικρομεσαία, που «ακούει» στο όνομα Auris. Μια σύγκριση δυο διαφορετικών κόσμων που όμως βασίζεται στις ανάγκες ενός οικογενειάρχη… Η διαφορά στην τιμή τους ανέρχεται στα 1.450 ευρώ υπέρ του Auris που προσφέρεται με έκπτωση, μιλώντας πάντα στις εκδόσεις με τον ίδιο 1,2 λτ. turbo κινητήρα και με παραπλήσιο επίπεδο εξοπλισμού.
 
Προχωρημένα και τα δυο αλλά το C-HR είναι «αλλού»…
Σχεδιαστικά τα δύο μοντέλα της Toyota είναι προχωρημένα για τα δεδομένα της κατηγορίας που εκπροσωπούν με τις έντονες ακμές να αποτελούν κύρια στοιχεία της εμφάνισης και των δύο μοντέλων. Και ενώ το Auris είναι όμορφο με δυναμική σχεδίαση, έρχεται δίπλα του το φουτουριστικό C-HR και τραβάει όλα τα βλέμματα. Η αιχμηρή και μυώδης σχεδίαση με τις όμορφες γωνίες και την κουπέ λογική του πίσω μέρους, δεν αφήνουν περιθώρια για απευθείας σύγκριση. Είτε σου αρέσει τελικά είτε όχι, είναι αδύνατον να μην «ασχοληθείς» με την εμφάνισή του. 
 
Eσωτερικό: Καλύτερο σε ποιότητα και εικόνα το C-HR, καλοί οι χώροι για 4 και στα δύο
Η ίδια προχωρημένη αισθητική συνεχίζεται και στο εσωτερικό του C-HR κερδίζοντας και αυτή τη μάχη σε σχέση με το πιο αδιάφορο εσωτερικό του Auris, με την εικόνα και των δύο ωστόσο να έχει αρκετά high-tech στοιχεία που κερδίζουν τον παρατηρητή. Αντίστοιχα καλύτερη είναι και η εικόνα του crossover μοντέλου στον τομέα της ποιότητας προσεγγίζοντας τα επίπεδα των premium ανταγωνιστών του. Οι χώροι επαρκούν για 4 επιβάτες με το Auris να έχει μεγαλύτερο πλάτος πίσω με αποτέλεσμα να «βολέψει» καλύτερα κι έναν 5ο, ωστόσο το C-HR προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια και κατά 17 λίτρα μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Η σχεδίαση πάντως του C-HR έχει και τα αρνητικά της με τους πίσω επιβάτες να έχουν κλειστοφοβική αίσθηση. 
 
Καλύτερος ο 1,2 turbo στο Auris
Και τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται με τον 1,2 λίτρων turbo βενζινοκινητήρα της Toyota, ο οποίος αποδίδει 116 ίππους και 185Nm ροπής. Στην πράξη αυτό το μοτέρ είναι ικανό όσον αφορά τις επιδόσεις, πολιτισμένο σε λειτουργία και οικονομικό, ωστόσο στην μεταξύ τους σύγκριση το ελαφρύτερο Auris παίρνει προβάδισμα στον τομέα των σπριντ, με την κατανάλωση να είναι οριακά πιο χαμηλή στο C-HR. Η μάχη των δύο μοντέλων περνά και στις υβριδικές τους εκδόσεις (θυμίζουμε ότι το C-HR διατίθεται μόνο με αυτούς τους δύο κινητήρες), όπου και πάλι η σύγκριση έχει τα ίδια αποτελέσματα, με το Auris να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα σε επιδόσεις και το C-HR σε κατανάλωση. 
 
Οδική συμπεριφορά: Καλύτερο σε αίσθηση το C-HR 
Οδηγικά και τα δύο αυτοκίνητα χαρακτηρίζονται από τα πολύ καλά επίπεδα άνεσης που προσφέρουν και την πολύ καλή τους συμπεριφορά κατά την γρήγορη κίνηση σε δρόμους με στροφές. Το C-HR είναι πιο οδηγοκεντρικά εστιασμένο προσφέροντας σημαντικά καλύτερη αίσθηση στον οδηγό που θα θελήσει να πιέσει, με το Auris να ακολουθεί κατάπόδας. Και τα δύο θα στρίψουν σβέλτα και ουδέτερα, με υπαρκτές αλλά και σχετικά περιορισμένες κλίσεις των αμαξωμάτων τους. Εδώ βέβαια το γεγονός ότι το C-HR ανήκει στην crossover κατηγορία, εκτιμάται περισσότερο θετικά ενώ στο σύνολό του το δείχνει και πιο ανάλαφρο οδηγικά. Το Auris υπερτερεί ελαφρώς όσον αφορά στην ποιότητα κύλισης που επιδεικνύει, κερδίζοντας έτσι οριακά στον τομέα της άνεσης. 
 
Η άποψή μας
Δεν συναντάς συχνά crossover αυτοκίνητο που να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια σε οδηγικό επίπεδο την αντίστοιχη μικρομεσαία πρόταση της εταιρείας και αυτό λέει πολλά. Ειδικότερα αν απέναντί του έχεις και το βαρύ όνομα του Auris το οποίο στην τελευταία του γενιά είναι ένα από τα πληρέστερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του σε όλα τα επίπεδα. Μέσα από μια τέτοια σύγκριση αντιλαμβάνεσαι άμεσα πόσο καλή δουλειά έχει κάνει η Toyota, στην πρώτη της ουσιαστικά πρόταση στα μικρομεσαία crossover.

Σχολιάστε