Toyota Prius: Μας έμαθε τα υβριδικά & τώρα γίνεται γκαζιάρικο κουκλί

Toyota Prius: Μας έμαθε τα υβριδικά & τώρα γίνεται γκαζιάρικο κουκλί

3.760 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2022)

Αφού κατάφερε να κάνει όλα τα αυτοκίνητα υβριδικά, τώρα του μένει να δείξει ότι είναι το καλύτερο!

Prius: Αποστολή εξετελέσθη!

Αν σήμερα έχουμε λύση στα ακριβά καύσιμα, αν σήμερα έχουμε τρόπο να μην ρυπαίνουμε το περιβάλλον, αν σήμερα έχουμε πετύχει και να κινούμαστε ηλεκτρικά αλλά και να πηγαίνουμε μακριά, τότε το χρωστάμε στο Prius. Και αφού τα κατάφερε, τώρα το Prius αλλάζει. Πως;

Είναι το Prius το σημαντικότερο μοντέλο της Toyota; Ίσως, αν και υπάρχει σημαντικός ανταγωνισμός σε μία τόσο πετυχημένη μάρκα. Είναι το Prius το σημαντικότερο μοντέλο των τελευταίων 30 ετών; Πάλι ίσως, αφού και πάλι υπάρχουν πολλά τέτοια μοντέλα. Και έτσι όμως, το Prius είναι σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα της ιστορίας της αυτοκίνησης. Γιατί; Γιατί την άλλαξε.

Όταν η Toyota λανσάρισε το Prius ως μοντέλο ευρείας παραγωγής το 1997, οι άλλοι κατασκευαστές (με μία-δύο εξαιρέσεις) δεν ήξεραν καν τι θα πει υβρδικό. Με ελληνικούς όρους, όταν η Toyota έφτιαχνε υβριδικά, οι άλλοι ακόμη έτρωγαν βελανίδια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στα 25 χρόνια που πέρασαν, το Prius, σε κάθε του γενιά ήταν φουτουριστικό, διαφορετικό, σχεδιασμένο για αεροδυναμική απόδοση, να προκαλεί, να ξεχωρίζει, να δείχνει το μέλλον. Και τα κατάφερε. Όσο κι αν αγνοήθηκε τα πρώτα 20 χρόνια, τα τελευταία 5 αντιγράφηκε μέχρι βίδας, και έτσι κάθε μάρκα έχει τώρα όχι απλά ένα υβριδικό. Έχει όλα τα μοντέλα της υβριδικά. Τι μένει τώρα για το Prius;

Δες το καινούργιο μοντέλο, και θα καταλάβεις. Η Toyota τώρα αλλάζει το στόχο του Prius. Με όλη της τη γκάμα να χρησιμοποιεί την τεχνολογία του, το Prius τώρα γίνεται το μοντέλο που ξεχωρίζει. Το δικό της TT, όπως θα λέγαμε για την Audi, το δικό της 500, όπως θα λέγαμε για τη Fiat. Τo Prius είναι τώρα το μοντέλο που δείχνει πως μπορεί να είναι ένα υβριδικό: όμορφο.

Η στροφή της Toyota δεν έχει να κάνει μόνο με το αισθητικό κομμάτι, παρότι είναι το πρώτο που φαίνεται με την πρώτη ματιά. Η Toyota δίνει στο Prius τώρα και επιδόσεις. Το κάνει συνολικά πιο σπορ. To Prius θα είναι πάντα «άποψη», όμως τώρα η άποψη αυτή δεν θα είναι απλά η «οικολογική» άποψη. Το νέο Prius αποκτά «lifestyle» πέρα από την τεχνολογία που το καθορίζει, αφού πλέον η τεχνολογία αυτή είναι κοινότυπη. Γίνεται κομψό, γίνεται το γνήσιο, το αρχέτυπο, το «ΟG». Σε μία θάλασσα υβριδικών, εσύ μπορείς να έχεις το γνήσιο. Και τώρα το γνήσιο είναι και «κορμάρα».

Τι λες; Είναι το Prius τόσο σημαντικό; Είναι τώρα και τόσο όμορφο; Και τελικά βλέπεις τώρα το Prius με άλλο μάτι; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ELASTIKA 2024
OPEL