• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Σε ντέρμπι πρωταθλήματος εξελίσσεται η μάχη μεταξύ Toyota Yaris και Peugeot 208. Σε ποιον θα στοιχηματίζατε όμως για τη νίκη;

Το Yaris είναι εξαιρετικό ως αυτοκίνητο πόλης. Είναι εύκολο στη χρήση, ευέλικτο και άνετο και δεν «κουράζει» τον οδηγό του ακόμα και αν κινείται με αυτό ολόκληρη μέρα.

Εκτός από τα στενά όρια της πόλης, το 208 είναι το αυτοκίνητο που συγκεντρώνει το πιο έντονο οδηγικό ενδιαφέρον.

Ευχάριστο και πρακτικό είναι το εσωτερικό του Toyota Yaris διαμορφώνοντας όμορφο περιβάλλον για τις καθημερινές μετακινήσεις.

Το ιδιαίτερο αισθητικά εσωτερικό του Peugeot 208 διακρίνεται και για την ποιότητα κατασκευής του.

Toyota Yaris Vs Peugeot 208

37.728 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/2/2019

Το Toyota Yaris συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα των πωλήσεων κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του προσωρινού πρωταθλητή. Πιο πίσω του όμως, στην πρώτη τριάδα, το Peugeot 208 ανεβάζει συνεχώς τον ρυθμό του, κρατά χαμηλά τη διαφορά και θέλει να περάσει το δεύτερο Corsa ξεκινώντας ένα ντέρμπυ κορυφής...

PEUGEOT: Νέο 3008 με premium χαρακτήρα & τεχνολογία

Πρόκειται για δυο από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς σήμερα, τα οποία μάχονται σθεναρά σε όλα τα επίπεδα. Το Toyota Yaris συνεχίζει ακάθεκτο τον πρωταθλητισμό του σε επίπεδο πωλήσεων και για το 2019. Λίγο πιο πίσω του είναι το Peugeot 208, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση της λίστας με δεύτερο το Opel Corsa. 

Εμφάνιση: Ξεχωρίζει το 208 αισθητικά 
Ένα από τα βασικά όπλα των δύο μικρών αυτοκινήτων είναι η εμφάνιση. Το Peugeot 208 προβάλλει ένα πιο κομψό στυλ με κύριο χαρακτηριστικό του την επιθετικότητα που συνδυάζεται ωστόσο και με πιο εκλεπτυσμένα αισθητικά στοιχεία, αποτελώντας ένα από τα πιο όμορφα μικρά της αγοράς. Το Toyota Yaris από την άλλη εκφράζει και εκείνο δυναμική υπόσταση, με έντονες γραμμές σε όλο το αμάξωμα, προσδίδοντάς του και έντονα νεανικό χαρακτήρα.

Eσωτερικό-Χώροι: Πιο εμπνευσμένο και ποιοτικό το 208, πιο πρακτικό το Yaris
Στο εσωτερικό των δυο best seller αυτοκινήτων η εικόνα είναι ευχάριστη με νεανικά στοιχεία που ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού αποκτούν και πιο έντονα high-tech στοιχεία. Και εδώ πάντως, το εσωτερικό του Peugeot 208 ξεχωρίζει κυρίως μέσω της i-cockpit λογικής σχεδίασης του ταμπλό (με  μικρή στεφάνη τιμονιού και τοποθετημένο ψηλά στο ταμπλό τον πίνακα οργάνων), αλλά και μέσω της εικόνας του στην ποιότητα και την συναρμογή. Το εσωτερικό του Toyota Yaris είναι και εκείνο σύγχρονο και καλό ποιοτικά για τα δεδομένα της κατηγορίας, κύριο χαρακτηριστικό του πάντως είναι η πρακτικότητα και η ευκολία που επιδεικνύει στη χρήση. Το Yaris έχει το προβάδισμα όσον αφορά και στους χώρους, με εξαιρετικά μεγάλο για την κατηγορία εσωτερικό πλάτος πίσω καθίσματος και μεγαλύτερο αέρα για τα γόνατα, όμως ο αντίστοιχος χώρος για τα κεφάλια είναι μεγαλύτερος στο 208. Το Yaris προσφέρει και κατά 1 μόλις λίτρο μεγαλύτερο χώρο για τις αποσκευές, με τον διαθέσιμο χώρο ωστόσο να ικανοποιεί σε κάθε περίπτωση.

Κινητήρες –Κιβώτια: Καλύτερος παντού ο 1,2 PureTech του 208
Σε πεδίο κινητήρων και τα δύο αυτοκίνητα είναι διαθέσιμα με μια ευρεία γκάμα συνόλων που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Εμείς τα συγκρίνουμε με τους πιο ικανούς κινητήρες βενζίνης, αντίστοιχης απόδοσης. Έτσι έχουμε τον τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα PureTech των 110 ίππων για το Peugeot 208 (με 5τάχυτο κιβώτιο) και απέναντί του τον νέο VVT-iE ατμοσφαιρικό κινητήρα του Yaris, με τους 111 ίππους που συνδυάζεται με κοντής κλιμάκωσης 6τάχυτο κιβώτιο. Στην πράξη ο τελευταίος έχει μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας και αποδίδει πιο γραμμικά την απόδοσή του, με τον ισχυρότερο και υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του 208, να επιτυγχάνει καλύτερες τιμές επιδόσεων αλλά και κατανάλωσης, κερδίζοντας κατά κράτος την μάχη στον συγκεκριμένο τομέα. 

Οδική συμπεριφορά: Πιο ευχάριστο το 208, πιο «καθημερινό» το Yaris
Οδηγικά, αμφότερα τα αυτοκίνητα και ιδιαίτερα όταν συνδυάζονται με τους ικανούς κινητήρες βενζίνης, προβάλλουν ένα ευχάριστο οδηγικό προφίλ τόσο εντός όσο και σε εκτός πόλης διαδρομές. Το Peugeot 208 έχει και εδώ το προβάδισμα επιδεικνύοντας καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά  και αίσθηση χωρίς ωστόσο να θυσιάζει το υψηλό επίπεδο άνεσης που απαιτείται. Το Toyota Yaris από την άλλη είναι σαφέστατα πιο άνετο και πολύ πιο χρηστικό στην καθημερινότητα, εκφράζοντας έτσι ένα πιο πολιτισμένο προφίλ που θα εκτιμηθεί από όσους δεν έχουν και ιδιαίτερες οδηγικές ανησυχίες. 

Η άποψή μας
Η πλήρης γκάμα τους, η πληρότητά τους σε κάθε επίπεδο και ο γενικότερος χαρακτήρας τους, δικαίως τα τοποθετεί ψηλά στην λίστα των προτιμήσεων των αγοραστών, με επιπλέον κίνητρο για την επιλογή τους, τις ελκυστικές τους τιμές και τα προνομιακά προωθητικά προγράμματα που προσφέρουν γι`αυτά οι εισαγωγικές εταιρείες. Συγκριτικά, το Yaris είναι το τέλειο καθημερινό αυτοκίνητο, με το Peugeot 208 να έχει πιο «διευρυμένο» χαρακτήρα καλύπτοντας και σε άλλους τομείς τον οδηγό του.

 
Σχολιάστε την είδηση 2 σχόλια