Yaris Cross ή C-HR: Εσύ ποιο Toyota SUV θα αγόραζες;
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Yaris Cross ή C-HR: Εσύ ποιο Toyota SUV θα αγόραζες;

9.342 Επισκέψεις στο άρθρο (8/12/2021)

To C-HR είναι ο πρωταθλητής σε πωλήσεις στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV και η Toyota πλέον τοποθετεί από κάτω του το νέο Yaris Cross, με την προσδοκία να αντιγράψει την επιτυχία του στα μικρά crossover.

Toyota Yaris Cross ή C-HR; Πού διαφέρουν τα δύο SUV; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

To Toyota C-HR είναι το πιο δημοφιλές οικογενειακό SUV το 2021 στην Ελλάδα, αφού βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων για μοντέλα της κατηγορίας, καταλαμβάνοντας μάλιστα την πρωτιά στην λιανική αγορά. Εδώ και λίγους μήνες, μέλος της γκάμας της ιαπωνικής φίρμας είναι και το Yaris Cross, το μοντέλο που αντιπροσωπεύει την φίρμα στην επίσης δημοφιλή κατηγορία των μικρών SUV. Αξίζει να σημειώσουμε, πως το Yaris Cross, αναμένεται να έχει παρόμοια εμπορική επιτυχία με το Yaris, αφού όπως είχε αποκαλύψει η αντιπροσωπεία της Toyota πριν λίγο καιρό στην Ελλάδα, έχουν γίνει ήδη περισσότερες από 1.600 προπαραγγελίες. Ας δούμε όμως αναλυτικά που διαφέρουν τα Yaris Cross και C-HR:

Σχεδίαση: Πιο νεανικό το Yaris Cross, πιο φουτουριστικό το C-HR

Το μήκους 4.180 χλστ. Yaris Cross έχει αρκετά στοιχεία από τον σχεδιαστικό κώδικα του Yaris, τα οποία συνδυάζονται με crossover χαρακτηριστικά. Συνολικά ο σχεδιασμός είναι νεανικός, αλλά όχι ιδιαίτερα φουτουριστικός. Αντίθετα φουτουριστικό είναι το μήκους 4.390 χλστ. C-HR κάτι το οποίο το καθιστά ξεχωριστό στη μικρομεσαία κατηγορία των SUV/crossover και έχει ήδη βρει το «κοινό» του. Κύριο χαρακτηριστικό πάντως και των δύο μοντέλων είναι η μυώδης και γεμάτη ακμές εμφάνιση με κουπέ χαρακτηριστικά στο πίσω μέρος, που είναι πιο έντονα στο C-HR με μικρότερα πίσω παράθυρα. Αμφότερα τα μοντέλα ωστόσο είναι εντυπωσιακά από όποια πλευρά και να τα κοιτάξεις.

Εσωτερικό: Oδηγοκεντρικό το C-HR, έχει μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ το Yaris Cross

Στο εσωτερικό των δύο μοντέλων η Toyota ακολουθεί τη λογική «less is more» όπως την ονομάζει, που μεταφράζεται σε ένα ώριμο αισθητικά και λειτουργικά εσωτερικό, χωρίς περιττά στοιχεία εντυπωσιασμού. Έτσι και στα δύο SUV/Crossover της συναντάμε ένα νεανικό και σύγχρονο σε διάκοσμο εσωτερικό με καλή ποιότητα κατασκευής και υλικών αλλά και αντίστοιχα μελετημένη εργονομία. Ο hi-tech αέρας τους εκφράζεται από τις οθόνες αφής στο πάνω μέρος του ταμπλό και τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και υποβοήθησης. Το ταμπλό του C-HR έχει πιο οδηγοκεντρική σχεδίαση, με τη καμπίνα του Yaris Cross να δίνει έμφαση στη λειτουργικότητα, όπως υποδηλώνουν τα μεγάλα του πίσω παράθυρα, αλλά και τα 390 λτ. του χώρου αποσκευών, έναντι 377 λτ. στο C-HR παρά το μεγαλύτερο μεταξόνιο του τελευταίου (2.640 χλστ. έναντι 2.560 χλστ. στο Yaris Cross). Συνέχεια του άρθρου >>>
peugeot
skoda