H VW υποστηρίζει πως θα αποκαλύψει πλήρως το μοντέλο στις 25 Μαρτίου.

Volkswagen Τ1 του 1966 έγινε e-Bulli

2.135 Επισκέψεις στο άρθρο (28/2/2020)

Μεταξύ των ηλεκτρικών οχημάτων που ετοιμάζει η VW βρίσκεται και το ID Buzz, που θα αποτελεί τον ηλεκτρικό απόγονο που παρελθοντικού Τ1. Ωστόσο μέχρι να το δούμε η γερμανική φίρμα προχώρησε στην κατασκευή μίας ηλεκτρικής έκδοσης του γνωστού και ως Bulli που αξίζει την προσοχή μας!

Στην πραγματικότητα τη βάση για το συγκεκριμένο όχημα, που δημιουργήθηκε από το τμήμα επαγγελματικών οχημάτων της γερμανικής φίρμας, αποτέλεσε ένα λεωφορείο Samba (bus) του 1966 (μία από τις εκδόσεις του Τ1), το οποίο έλαβε πολλά σύγχρονα χαρακτηριστικά και το όνομα e-Bulli.
 
Σύμφωνα με τη μάρκα το μοντέλο διαθέτει σύγχρονο σύστημα ανάρτησης και αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης προερχόμενο από τη VW, χωρίς όμως να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες. Στο εξωτερικό, το e-Bulli διατηρεί την κλασσική εμφάνιση του αρχικού T1, αλλά έχει μια πιο σύγχρονη προσέγγιση συμπεριλαμβάνοντας και νέους προβολείς LED. Η καμπίνα είναι εξοπλισμένη με ξύλινο δάπεδο και μεγάλη πτυσσόμενη οροφή. Τα δερμάτινα καθίσματα και ο επανατοποθετημένος επιλογέας ταχυτήτων που βρίσκεται τώρα ανάμεσα από τα δύο μπροστινά καθίσματα ολοκληρώνουν τις αλλαγές.
 
Το ταχύμετρο βασίζεται στο αρχικό όργανο μέτρησης, έχει όμως LED στοιχεία που παρουσιάζουν την επιλεγμένη ταχύτητα από το αυτόματο κιβώτιο. Τέλος, ένα tablet έχει ενσωματωθεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο διαφορετικών λειτουργιών του αυτοκινήτου.
 
Μπορεί οι πληροφορίες να μην είναι λεπτομερείς, ωστόσο η VW υποστηρίζει πως θα αποκαλύψει πλήρως το μοντέλο στις 25 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Techno Classica στο Essen.

Hyundai
NISSAN