Επιτέλους, ώρα να κοπούν τα χαράτσια στα 2λιτρα

Επιτέλους, ώρα να κοπούν τα χαράτσια στα 2λιτρα

12.131 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2022)

Γιατί είναι τώρα η ώρα τα δίλιτρα να απαλλαγούν από τα χαράτσια; Τα υβριδικά έρχονται το ένα πίσω από το άλλο με κυβισμούς 2 ή και άνω λίτρων, ενώ τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να δοθούν κίνητρα για την αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Γιατί είναι τα 2.000 κυβικά τόσο σημαντικά σήμερα; Και γιατί η υπερφορολόγησή τους στην Ελλάδα έρχεται σε αντίθεση με τις εξελίξεις στην αυτοκίνηση; Τα δίλιτρα πρέπει να χάσουν τα χαράτσια τους και να γίνουν ξανά προσιτά. Γιατί;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Η Ελλάδα είναι η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα όπου ο κυβισμός των αυτοκινήτων είναι το πρώτο τεχνικό χαρακτηριστικό που εμφανίζεται στη λίστα. Είναι η μόνη δυτική χώρα που έχει τον κυβισμό στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας. Είναι η μόνη χώρα που έχει φόρο πολυτελείας και τεκμήρια διαβίωσης με βάση τον κυβισμό και είναι η μόνη χώρα που έχει de facto «απαγόρευση» στα δίλιτρα με όλα αυτά τα χαράτσια.

Όμως ο κινητήρας των 2.000 κυβικών ή ακόμα και των 2.500 επιστρέφει και είναι κλειδί στις εξελίξεις των επόμενων ετών. Βλέπεις η ηλεκτροκίνηση πλέον είναι αναπόφευκτη. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ικανός να παράγει υψηλή ροπή από μηδέν στροφές, δεν είναι όμως τόσο ικανός στον τομέα της ιπποδύναμης. Δεν είναι τυχαίο ότι τα υβριδικά μοντέλα συνδυάζουν ροπάτους ηλεκτροκινητήρες με ατμοσφαιρικά μοτέρ βενζίνης. Και αυτή η τάση θα συνεχιστεί. Όμως οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί.
Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto