6 φωτογραφίες »

Το νέο Toyota Sienna.

Το υβριδικό ντουέτο της Toyota

4.763 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2020)

Τα νέα Sienna και Venza παρουσίασε επίσημα η Toyota, τα οποία ακολουθώντας τα σημεία των καιρών θα εξοπλίζονται με υβριδικά συστήματα κίνησης.


Ξεκινώντας από την τέταρτη γενιά του πολυμορφικού Sienna, το μοντέλο υιοθετεί μια πιο τολμηρή σχεδίαση που ταιριάζει με τα πιο πρόσφατα μοντέλα της μάρκας, και εξοπλίζεται με έναν τυπικό υβριδικό κινητήρα, τη σουίτα συστημάτων ασφαλείας Toyota Safety Sense 2.0, ενώ διαθέσιμη είναι και η τετρακίνηση για όσους την επιθυμούν.
 
Το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA-K και είναι διαθέσιμο στην αμερικανική αγορά με έως και οκτώ θέσεις. Στο εσωτερικό δεσπόζει το ταμπλό δύο επιπέδων, που παράλληλα κυριαρχείται από την κεντρική οθόνη αφής 9 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και την έγχρωμη οθόνη πολλαπλών πληροφοριών 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων.

Ακολουθούν οι εικόνες του νέου Toyota Venza.

Ακολουθούν οι εικόνες του νέου Toyota Venza.

 
Όπως προαναφέραμε θα είναι αποκλειστικά εξοπλισμένο με το Toyota Hybrid System II, το οποίο αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων που λειτουργεί σε συνδυασμό με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και προσφέρει συνολικά 243 ίππους.
 
Περνώντας στο έτερο υβριδικό μοντέλο της Toyota, το Venza και αυτό αφορά την αγορά των ΗΠΑ, ενώ διατηρεί αναλλοίωτα πολλά από τα στοιχεία του Sienna. Στην προκειμένη περίπτωση το crossover εξοπλίζεται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων, τρία ηλεκτρικά μοτέρ και μια μπαταρία ιόντων λιθίου που βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα. Η συνολική ισχύς φτάνει τους 222 ίππους.
 
Τα κοινά χαρακτηριστικά στο ιαπωνικό υβριδικό ντουέτο συνεχίζονται μέσω της σουίτας συστημάτων ασφαλείας και υποστήριξης οδηγού Toyota Safety Sense, αλλά και στη βάση τους, που και σε αυτή την περίπτωση αποτελείται από την πλατφόρμα TNGA-K.
 
Τέλος να σημειωθεί πως το Toyota Venza θα εισαχθεί στην αγορά των ΗΠΑ το καλοκαίρι και θα τοποθετηθεί στη γκάμα της εταιρείας μεταξύ του RAV4 και του Highlander.

Mercedes
moto