Ζητάει δανεικά για να επενδύσει στα ηλεκτρικά η Ισπανία

Ζητάει δανεικά για να επενδύσει στα ηλεκτρικά η Ισπανία

1.694 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2021)

Δάνειο από το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ζητήσει η Ισπανία αφού σχεδιάζει μια τεράστια επένδυση στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών.

Πριν από λίγες ημέρες η Γαλλία έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να ρίξει ακόμα περισσότερο χρήμα σε επενδύσεις που αφορούν την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το υδρογόνο, όμως όπως φαίνεται οι «τρικολόρ» δεν είναι οι μόνοι που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Δάνειο 1,3 δισ. ευρώ

Όπως έγινε γνωστό μεγάλη επένδυση στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών σκοπεύει να κάνει και η Ισπανία. Μάλιστα η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου θα αναζητήσει βοήθεια από το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητώντας ένα πρώτο δάνειο αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για να χρηματοδοτήσει το εν λόγω έργο.
 
Η είδηση αυτή έγινε γνωστή μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2022 που υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο της χώρας. Μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Υπουργούς Προϋπολογισμού της Ισπανίας, Maria Jesus Montero ανέφερε πως: «Ανάλογα με την απόδοση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες, μπορεί να μας συμφέρει να ζητάμε περισσότερα δάνεια».
 
Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση είχε δείξει ενδιαφέρον μόνο για να ζητήσει επιχορηγήσεις από το σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το οποίο η Ισπανία είναι ένας από τους κύριους δικαιούχους. Η Ισπανία δικαιούται περίπου 140 δισεκατομμύρια ευρώ, μισά επιχορηγήσεις και μισά δάνεια, έως το 2026 για να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της οικονομίας, η οποία έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία του COVID-19.   
 

Συνολική επένδυση στα ηλεκτρικά 4,3 δισ. ευρώ

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επενδύσει συνολικά 4,3 δισ. ευρώ για να ξεκινήσει η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών. Ο ιδιωτικός τομέας θα μπορούσε να συνεισφέρει επιπλέον 19,7 δισεκατομμύρια ευρώ στην πρωτοβουλία έως το 2023, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης.   
 
Η Ισπανία αναμένει να λάβει 19 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις της ΕΕ φέτος, ενώ για το 2022 το σχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει μεταφορά 18 δισεκατομμυρίων ευρώ ως επιχορήγηση.

Φορτώνεται με δάνεια η Ισπανία για χάρη των ηλεκτρικών!
-Πρώτο από αυτά 1,3 δισ. ευρώ.
-Ανάλογα με τα επιτόκια μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα.
-Συνολική επένδυση 4,3 δισ. ευρώ.
Είναι πρωτάκουστο να συμβαίνει αυτό ή ισχύει και για άλλες βιομηχανίες;
Μήπως αν δεν το έκανε θα έτρωγε χοντρότερα πρόστιμα οπότε και πάλι θα πλήρωναν οι πολίτες; Δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

LEASING APRILIOS
skoda