Εμφύλιος premium γερμανικός πόλεμος μεταξύ του ανανεωμένου Audi A3 και της Mercedes A 200. Ποιο κερδίζει τελικά; Εσείς ποιο θα επιλέγατε;

Εμφύλιος premium γερμανικός πόλεμος μεταξύ του ανανεωμένου Audi A3 και της Mercedes A 200. Ποιο κερδίζει τελικά; Εσείς ποιο θα επιλέγατε;

Audi A3 Vs Mercedes A-Class

33.063 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2017)

Με πολλά κοινά χαρακτηριστικά αλλά και διαφορετική προσέγγιση των αξιών που πρεσβεύουν, τα δυο μικρομεσαία premium της Audi και της Mercedes έρχονται εκ νέου αντιμέτωπα σε μια μάχη γοήτρου.

Στα γρήγορα
Mercedes A 200 7G-DCT
-1,6 turbo με 156 άλογα
- Καίει 7,4 λτ./100 χλμ. 
- Tιμή από 30.890 ευρώ
 
Audi Α3 1,4 TFSI CoD
- 1,4 turbo με 150 ίππους
- Καίει 7,2 λτ./100 χλμ.
Πρόκειται για δυο αυτοκίνητα που πορεύονται μαζί στην τελευταία τους γενιά και αποτελούν τους βασικότερους παίκτες της κατηγορίας της μικρής λίγκας των premium μικρομεσαίων, με αρκετά κοινά στοιχεία. Η Mercedes αρχικά ήρθε πιο κοντά σχεδιαστικά στα πρότυπα της μικρομεσαίας κατηγορίας με την τελευταία γενιά της A-Class και παραδίδει μαθήματα σχεδίασης μέσω αυτής, ενώ την ίδια στιγμή η Audi έχει κάνει αλματώδη βελτίωση στους τομείς της ποιότητας και συναρμολόγησης, βάζοντας τα γυαλιά στους ομοεθνείς ανταγωνιστές του A3. 
 
Πιο ενδιαφέρουσα σχεδιαστικά η A Class
Σχεδιαστικά και μετά την ανανέωση και των δύο μοντέλων που έγινε σχετικά πρόσφατα, δεν έχει αλλάξει κάτι στην αρχική σχεδιαστική τους ταυτότητα. Σημαντικά πιο «ψαγμένη» αισθητικά, η A Class προβάλλει έντονα δυναμική εικόνα που προκύπτει από τον όμορφο συνδυασμό καμπύλων επιφανειών με τις έντονες ακμές του αμαξώματός της. Από την άλλη πλευρά, η Audi επέλεξε για άλλη μια φορά κάτι πιο συγκρατημένο για την ανανέωση του μικρομεσαίου της μοντέλου με σκοπό αυτό να εναρμονιστεί πλήρως με την υπόλοιπη γκάμα της. Παρόλα αυτά και αν και στην απευθείας αντιπαράθεσή του με την A-Class το Α3 δείχνει πιο συγκρατημένο, δεν στερείται δυναμικής ενώ παράλληλα αποτελεί άλλο ένα αμάξι σήμα κατατεθέν για τον όμιλο που μπορεί να «τραβήξει» αρκετά χρόνια βασιζόμενο στο ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο. Και αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί εύκολα να πετύχει οποιαδήποτε εταιρεία. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center