Το VW T-Roc είναι το πιο ασφαλές μικρό SUV, σύμφωνα με τον EuroNCAP, καθώς παίρνει την πρώτη θέση σε όλους τους τομείς της αξιολόγησης.

Τα ασφαλέστερα μικρά SUV στα crash test

32.552 Επισκέψεις στο άρθρο

Διαβάστε ποια είναι τα 5 πιο ασφαλή μικρά crossover σε κάθε έναν από τους τομείς που θεωρούνται σημαντικότεροι σύμφωνα με τον EuroNCAP. Σε ποια θα προστατευτούν καλύτερα οι ενήλικες, τα παιδιά και οι πεζοί, αλλά και ποια μικρά crossover διαθέτουν τα καλύτερα συστήματα αποφυγής πρόσκρουσης.

Η δυναμική της κατηγορίας των crossover και δη των compact, καθώς και η έλευση συνεχώς νέων μοντέλων στην κλάση έχουν στρέψει την προσοχή του αγοραστικού κοινού προς αυτή την κατηγορία. Αυτό μάλιστα αποτυπώνεται και στις πωλήσεις που το μερίδιο αγοράς των B-SUV καταγράφει συνεχώς άνοδο, τα οποία μάλιστα έχουν πάρει το ρόλο των οικογενειακών αυτοκινήτων. 

Συνεπώς η ασφάλεια είναι από τους πιο σημαντικούς τομείς για τους υποψήφιους αγοραστές, καθώς θα πρέπει να φροντίσουν να μεταφέρουν εαυτόν και υπολοίπους με όσο το δυνατόν λιγότερο κίνδυνο.

Παρακάτω λοιπόν μπορείτε να διαβάσετε ποια μικρά SUV έχουν πετύχει τη μεγαλύτερη βαθμολογία ανά τομέα στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξαρτήτου οργανισμού EuroNCAP. Οι τομείς αυτοί αφορούν την πρόληψη της σύγκρουσης, δηλαδή τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως το αυτόματο φρενάρισμα, αλλά και την προστασία που παρέχεται σε ενήλικους, ανήλικους και πεζούς μετά από μια σύγκρουση.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο EuroNCAP συνεχώς αυξάνει το βαθμό δυσκολίας των δοκιμών του, οπότε στο θέμα μας συγκρίνουμε μοντέλα που δοκιμάστηκαν μετά το 2015, ώστε να είναι πιο «δίκαιη» η σύγκριση.

VW T-Roc το πιο ασφαλές για ενήλικες
Tα μοντέλα του VW Group στην κατηγορία των μικρών crossover παρέχουν κορυφαία ασφάλεια στους ενήλικες, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του EuroNCAP. Στις τρεις πρώτες θέσεις λοιπόν, θα συναντήσουμε κατά σειρά τα τρία μοντέλα του ομίλου, VW T-Roc με το εξαιρετικό ποσοστό του 96%, το SEAT Arona με 95% και το Audi Q2 με 93%. Από εκεί και πέρα, τα Mini Countryman και Suzuki Vitara κλείνουν την κορυφαία πεντάδα των ασφαλέστερων μοντέλων για ενήλικες με ποσοστό 90% και 89% αντίστοιχα. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως και τα πέντε μοντέλα βαθμολογήθηκαν με 5 αστέρια.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

NEO TRAFIC
moto