Τα 5 μικρά SUV με το πιο άνετο πίσω κάθισμα!

Η ειδική αυτή πτυσσόμενη ράβδος μετράει το ωφέλιμο πλάτος της καμπίνας στα εμπρός και κυρίως στα πίσω καθίσματα.

Τα 5 μικρά SUV με το πιο άνετο πίσω κάθισμα

28.527 Επισκέψεις στο άρθρο

Μικρά crossover, άρα στριμόκωλα. NOT! Σου αρέσουν οι αποδράσεις και οι δραστηριότητες στην εξοχή παρέα με φίλους; Αναζητείς ένα μικρό SUV με φαρδιά καμπίνα για να χωρέσουν όλοι «ανθρώπινα»; Τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να τσεκάρεις τα παρακάτω πέντε μοντέλα.

Πλέον, τα μικρά crossover «κλέβουν» συνεχώς μερίδια από τα αντίστοιχα επιβατικά. Έτσι, πολλοί που αναζητούν ένα μικρό οικογενειακό μοντέλο κοιτάνε πρωτίστως κάποιο συμμαζεμένο αστικό crossover SUV. Ειδικά στην Ελλάδα έχουν την τάση να γίνουν τα οικογενειακά μας αυτοκίνητα. Το πόσοι χωράνε πίσω λοιπόν, απέκτησε πλέον ιδιαίτερη σημασία.

Πόσο φάρδος όμως πρέπει να έχει το πίσω κάθισμα για να βολευτούν οι εκεί καθισμένοι;

Ένας μέσος άνθρωπος (1,75 ύψος, 75 κιλά) θέλει 45 εκατοστά για να κάτσει στο πίσω κάθισμα. Ένα παιδί θέλει κατά μέσο όρο 10 πόντους λιγότερο, δηλαδή 35 εκατοστά.

Αν θέλετε λοιπόν 3 κανονικούς ενήλικες στο πίσω κάθισμα, χρειάζεστε 45Χ3, ήτοι τουλάχιστον 135 εκατοστά. Αν θέλετε χώρο για 2 μεγάλους και ένα παιδί, χρειάζεστε 45Χ2 +35, δηλαδή τουλάχιστον 125 εκατοστά. Για έναν πιο «γεμάτο» ενήλικα θα χρειαστούν 5 με 10 εκατοστά περισσότερο. Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, τα μικρά SUV που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά έχουν φάρδος στο πίσω κάθισμα που ξεκινά από τα 115 εκατοστά και φτάνει μέχρι τα 139 εκατοστά. Τα παρακάτω 5 μοντέλα έχουν τον φαρδύτερο πίσω κάθισμα.

Πως γίνονται οι μετρήσεις μας
Για το εσωτερικό πλάτος εμπρός και πίσω, οι μετρήσεις στηρίζονται σε μια ειδική πτυσσόμενη ράβδο που μετράει την απόσταση μεταξύ των θυρών στο ύψος του στήθους. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center