Kuga Vs Tucson Vs Grandland X

71.607 Επισκέψεις στο άρθρο (1/9/2019)

Η καλύτερη παρέα για τις διακοπές: Τα Ford Kuga, Hyundai Tucson και Opel Grandland X στις diesel εκδόσεις τους συνδυάζουν τον άνετο χαρακτήρα και την light περιπέτεια με την οικονομία καυσίμου, αποτελώντας ιδανικό σύμμαχο για τα πολλά χιλιόμετρα του καλοκαιριού και όχι μόνο.

Τo diesel εξακολουθεί να βρίσκεται στο αγοραστικό επίκεντρο όσων κάνουν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα ετησίως, καθώς παρά τις «πιέσεις» που δέχτηκε, αρκετές εταιρείες επέλεξαν να επενδύσουν στην εξέλιξή του, παρουσιάζοντας «καθαρότερα» σύνολα που ικανοποιούν τα περιβαλλοντικά κριτήρια που θέσπισε η Ε.Ε.. Αν λοιπόν είστε «χιλιομετροφάγος» και παράλληλα σας αρέσουν οι εξορμήσεις στην ύπαιθρο (ή και όχι αναγκαστικά), τότε ένα μικρομεσαίο SUV είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για εσάς.

Το τελευταίο χρονικά diesel σύνολο σε μικρομεσαίο SUV που δοκιμάσαμε ήταν το 1.600άρι μοτέρ του ανανεωμένου Tucson των 136 ίππων, που συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt (αναλυτική δοκιμή στο Τεύχος 24/2019). Στο θέμα μας θα το συγκρίνουμε με τα Ford Kuga 1,5 λτ. με 120 ίππους και Opel Grandland X με τον 1.500άρη κινητήρα των 130 ίππων, τρία μοντέλα που βρίσκονται πολύ κοντά στις πωλήσεις λιανικής.

Σχεδίαση: Πιο ενδιαφέρον το Tucson
Το ανανεωμένο Tucson διαθέτει την πιο ελκυστική εμφάνιση με τη νέα μάσκα και τα φανάρια να του χαρίζουν μια πολύ μοντέρνα σχεδίαση με αρκετό δυναμισμό χάρη και στο τονισμένο καπό με τις νευρώσεις.

Δυναμικό σχεδιασμό διαθέτει και το Kuga, o οποίος προκύπτει από τις τονισμένες ακμές του αμαξώματος, την εξάγωνη μάσκα της εταιρείας που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος από τον εμπρόσθιο όγκο του αμαξώματος και τον μυώδη προφυλακτήρα με τους μεγάλους αεραγωγούς.

Εμφανισιακά το Grandland X υιοθετεί το νέο σχεδιαστικό προφίλ της Opel και προβάλει δυναμισμό, συνδυασμένο με κομψή αισθητική. Τα σχεδιαστικά στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω και οι έντονες νευρώσεις του αμαξώματος που συνδυάζονται όμορφα με τις καμπύλες επιφάνειές του, κάτι που σε συνάρτηση με τις αυξημένες του διαστάσεις το καθιστούν αρκετά επιβλητικό. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Hyundai
OPEL