Ήπια υβριδικό Ford Fiesta ή VW Polo με 110 PS και DSG;
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ήπια υβριδικό Ford Fiesta ή VW Polo με 110 PS και DSG;

14.455 Επισκέψεις στο άρθρο (17/2/2022)

To Ford Fiesta και το VW Polo ανανεώθηκαν πρόσφατα και διατίθενται στην Ελλάδα το καθένα με το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Ας δούμε σε ποιους τομείς κερδίζει το κάθε μοντέλο.

Ford Fiesta ή VW Polo;

Tα Ford Fiesta και Volkswagen Polo είναι δύο παραδοσιακοί ανταγωνιστές στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης με εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τόσο το Fiesta όσο και το Polo ανανεώθηκαν πρόσφατα και προσφέρονται με πιο φρέσκια εμφάνιση, πλούσιο εξοπλισμό και αποκλειστικά με αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης. Σε αυτό το θέμα θα συγκρίνουμε τα δύο μικρά στις πιο πλούσιες εκδόσεις τους, το ήπια υβριδικό Fiesta ST-Line X των 125 ίππων με 6άρι μηχανικό κιβώτιο και τιμή 20.699 ευρώ  και το VW Polo με τον 1.000άρη TSI των 110 ίππων με DSG κιβώτιο στο εξοπλιστικό επίπεδο Style που κοστίζει 23.900 ευρώ

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Πιο νεανικό το Fiesta, πιο κομψό το Polo

Η εμφάνιση είναι ένα από τα δυνατά σημεία και των δύο μικρών μοντέλων, με το καθένα να εκφράζει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα του αλλά και την εταιρεία που αντιπροσωπεύει. To Fiesta είναι πιο νεανικό και διατίθεται στην έκδοση ST-Line Χ με Matrix LED φώτα και πιο σκούρα φανάρια πίσω. Ο νέος εξωτερικός σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης το ψηλότερα τοποθετημένο καπό που αυξάνει το ύψος του ρύγχους, σε συνδυασμό με μεγαλύτερες πάνω γρίλιες. Το μπλε οβάλ σήμα της Ford βρίσκεται τώρα μέσα στη μάσκα και όχι στο χείλος του καπό, καθιστώντας το πιο εντυπωσιακό με την πρώτη ματιά.

Το VW Polo από την άλλη πλευρά είναι λιγότερο νεανικό σε σχέση με το Fiesta αλλά περισσότερο κομψό. Το Polo μετά το φρεσκάρισμά του έλαβε ανασχεδιασμένους LED προβολείς που υπάγονται στον στάνταρ εξοπλισμό, νέο σχεδιασμό έχει ο προφυλακτήρας που φιλοξενεί ένα μεγάλο αεραγωγό για τονίζει περισσότερο το δυναμισμό του μοντέλου ενώ στάνταρ έρχονται τα LED φώτα ομίχλης. Πίσω, τα LED φωτιστικά σώματα κέρδισαν επιπλέον κομμάτι τοποθετημένο πάνω στο πορτ-μπαγκάζ και έχουν πλέον μεγαλύτερη υπόσταση.

Εσωτερικό: To Polo έχει μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ, hi-tech και τα δύο

Το εσωτερικό του Fiesta χαρακτηρίζεται ευχάριστο σε διάκοσμο με hi- tech στοιχεία και καλό επίπεδο ποιότητας. Στο άνω άκρο της κονσόλας βλέπουμε μία TFT οθόνη αφής 8 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, ενώ το εξοπλιστικό επίπεδο ST-Line X προσφέρει επίσης πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, σπορ στοιχεία όπως οι κόκκινες ραφές και τριάκτινο τιμόνι με flat κάτω μέρος. Σε κάθε περίπτωση οι χώροι παραμένουν καλοί για τέσσερις επιβάτες με το εσωτερικό πλάτος του πίσω καθίσματος να είναι μικρό, ενώ ο χώρος αποσκευών με όγκο 292 λίτρα βρίσκεται στο μέσο όρο της κατηγορίας.

Η εικόνα στο εσωτερικό του ανανεωμένου Polo είναι γνώριμη, καθώς ελάχιστα έχουν αλλάξει συγκριτικά με πριν. Σχεδιαστικά έχουν αντικατασταθεί οι περιστροφικοί διακόπτες του κλιματισμού από νέα πιο καλαίσθητα μπουτόν, ωστόσο η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά στο νέο ψηφιακό κα διαμορφώσιμο πίνακα οργάνων (10,25 ιντσών στην Style). Έτσι σε συνδυασμό με την οθόνη αφής 9,2 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό , διαμορφώνει ένα πιο digital διάκοσμο, ενώ η ποιότητα των υλικών και η συναρμογή είναι από τις κορυφαίες που θα συναντήσουμε στην κλάση, με μαλακό υλικό να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Όσον αφορά στους χώρους, δε διαφοροποιείται κάτι, έχοντας αρκετό αέρα για τα γόνατα (12 εκ.) και το κεφάλι και φάρδος πίσω καθίσματος ικανό να φιλοξενήσει 2 ενήλικους και ένα παιδί. Τέλος το πορτ-μπαγκάζ με χωρητικότητα 351 λίτρα ανήκει στα κορυφαία της κλάσης.

Συνέχεια του άρθρου >>>
BRIDGESTONE TURANZA 6
test center