SEAT Leon με βενζίνη ή οικονομικό Arona με CNG
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

SEAT Leon με βενζίνη ή οικονομικό Arona με CNG

8.566 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2022)

Το μικρομεσαίο SEAT Leon «συγκρούεται» με τον μικρότερο SUV αδελφό του, το Arona, αμφότερα στην εξοπλιστική έκδοση Style, αλλά με διαφορετικό καύσιμο, τιμή και ιπποδύναμη.

Ηatchback Vs SUV

Το δίλημμα για την αγορά νέου αυτοκινήτου πολλές φορές επικεντρώνεται ανάμεσα στα hatchback και τα SUV, με την κάθε κατηγορία να έχει το κοινό της, τα θετικά και τα αρνητικά της. Σε μία εποχή όμως που οι τιμές των καυσίμων πάνε μόνο προς τα πάνω, όσοι σκέφτονται να αγοράσουν αυτοκίνητο βάζουν και αυτόν τον παράγοντα στο μυαλό τους, με πολλούς να εγκαταλείπουν τη βενζίνη και να στρέφονται υπέρ του φυσικού αερίου (CNG).
 
Δύο μοντέλα από την τρέχουσα γκάμα της SEAT που διαθέτουν τα παραπάνω γνωρίσματα, το μικρομεσαίο Leon και το μικρό SUV Arona αντιπαρατίθενται παρακάτω. Αμφότερα βρίσκονται στην ίδια εξοπλιστική έκδοση, Style, όμως κάπου εκεί τα κοινά σταματούν, καθώς από το Leon επιλέξαμε την βενζινοκίνητη έκδοση με τον 1.000άρη TSI και τα 110 άλογα, ενώ για λογαριασμό του Arona, η επιλογή είναι η αεριοκίνητη έκδοση 1,0 λτ. TGI με τους 90 ίππους. Το Leon 1,0 TSI 110 PS στην έκδοση Style κοστίζει από 20.890 ευρώ, την ώρα που το Arona TGI 90 PS είναι φθηνότερο, ξεκινώντας συγκεκριμένα από 19.290 ευρώ.

Έκδοση Style για τα Leon & Arona

Η έκδοση Style προσφέρει πλούσιο εξοπλισμό περιλαμβάνοντας ανάμεσα από άλλα: οθόνη αφής 8,25 ιντσών, σύστημα προειδοποίησης κόπωσης, Cruise Control, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, Hill Hold Control, προβολείς LED μπρος και πίσω, μηχανικό κλιματισμό CLIMATIC, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, δερμάτινο τιμόνι και μοχλό ταχυτήτων, Θύρα USB type C κ.ά..

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδιασμός: Μεγαλύτερο το Leon, ψηλότερο το Arona

Tα τραβηγμένα στις άκρες LED φώτα σε συνδυασμό με τη νέα εξάγωνη μάσκα και τον αιχμηρό προφυλακτήρα αποτελούν χαρακτηριστικά σχεδιαστικά στοιχεία του νέου Leon, που έρχεται με 4.368 χλστ. μήκος. Σε συνδυασμό με την αρκετά χαμηλή γραμμή της οροφής (το ύψος είναι στα 1.456 χλστ.) δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερου πλάτους στο μάτι από τα 1.800 χλστ. που διαθέτει. Πολύ όμορφο και δυναμικό είναι το πίσω μέρος με τις ξεχωριστές «νευρώσεις», τους τονισμένους ώμους και τα οριζόντια τριγωνικά φώτα που αγκαλιάζουν τις πίσω κολόνες να συνδέονται μέσω μιας φωτιζόμενης φάσας που «τρέχει» όλο το πλάτος.   
 
Από τη μεριά του το φρεσκαρισμένο Arona δείχνει πολύ μοντέρνο και στιλάτο, κλείνοντας το μάτι στο νεανικό κοινό. Ο ανασχεδιασμένος πρόβολος με την ευρύτερη μάσκα και τον διαφοροποιημένο προφυλακτήρα, προσδίδει περισσότερο δυναμισμό, ενώ πλέον στο πίσω μέρος το κέντρο της πόρτας κοσμεί η επιγραφή «Arona» για την οποία χρησιμοποιήθηκε καλλιτεχνική γραμματοσειρά. Το Arona διατηρεί τις compact διαστάσεις του, όντας μικρότερο σε μήκος από το Leon με 4.138 χλστ. αλλά και ψηλότερο (1.552 χλστ), χάρη φυσικά στο διαφορετικό αμάξωμα.

Εσωτερικό-Χώροι: Ποιοτικά με καλύτερο πορτμπαγκάζ το Arona

Στο εσωτερικό των δύο μοντέλων υπάρχουν διαφοροποιήσεις, όπως για παράδειγμα στον σχεδιασμό των αεραγωγών αλλά και στην κεντρική κονσόλα, ωστόσο υπάρχει μία κοινή κατεύθυνση στα δύο μοντέλα αναφορικά με το σημείο όπου είναι τοποθετημένη η «αιωρούμενη» οθόνη αφής που φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Και στα δύο μοντέλα θα βρει κάποιος μαλακό πλαστικό, ενώ η ποιότητα και η συναρμογή βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο.

Το Arona μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5 ενήλικες, ενώ ο χώρος αποσκευών διαμορφώνεται στα 400 λτ.. Στο Leon οι πίσω επιβάτες κάθονται αρχοντικά, ακόμη και σταυροπόδι, αλλά το ογκώδες τούνελ μετάδοσης, που υπάρχει στο πάτωμα είναι η αιτία που δύσκολα θα βολευτεί 3ος ενήλικας που τυχόν θα κάτσει στη μέση πίσω. Από την άλλη, ο χώρος αποσκευών ορίζεται στα 380 λτ. δίνοντας ένα μικρό προβάδισμα στο μικρότερο, αλλά πιο ευρύχωρο τελικά Arona.

Συνέχεια του άρθρου >>>
peugeot
NISSAN