BMW X2 ή CUPRA Formentor και 3 χιλιάρικα στην τσέπη;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

BMW X2 ή CUPRA Formentor και 3 χιλιάρικα στην τσέπη;

15.678 Επισκέψεις στο άρθρο (29/4/2022)

BMW X2 και Cupra Formentor, δύο οικογενειακά SUV με ξεχωριστή coupe σχεδίαση, δυναμική συμπεριφορά και ανήσυχο χαρακτήρα, έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση. Ποιο θα επικρατήσει;

Με σπορ και coupe διάθεση

Η αλήθεια είναι πως η Cupra μετά την απογαλακτοποίησή της από τη μαμά SEAT μας έχει προσφέρει αν μη τι άλλο, ξεχωριστά μοντέλα με το δικό τους χαρακτήρα και ύφος. Το πιο δημοφιλές μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί το οικογενειακό SUV της, το Formentor, το οποίο χάρη στην ιδιαίτερη σχεδίασή του, τα δυναμικά του χαρακτηριστικά και την ποιότητα κατασκευής του καταφέρνει να «απειλεί» ακόμα και πιο premium μοντέλα.

Έτσι λοιπόν το συγκρίνουμε με την BMW X2 και συγκεκριμένα στις βασικές αυτόματες εκδόσεις τους, ήτοι με 136 άλογα για το γερμανικό SUV, και με 150 άλογα για ισπανικό. Τιμολογιακά το Cupra Formentor 1,5 TSI κοστίζει από 32.290 ευρώ και η BMW X2 ξεκινάει από τα 35.873 ευρώ, με το SUV της Cupra να έχει πιο πλούσιο εξοπλισμό πάντως, συγκεκριμένα με στοιχεία όπως 10άρα οθόνη και κλιματισμό τριών ζωνών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Είναι τολμηρά και ξεχωρίζουν

Κοινό χαρακτηριστικό στην σχεδίαση των δύο μοντέλων είναι η ιδιαίτερη γραμμή της οροφής που διαμορφώνει μια κουπέ αισθητική. Το Formentor επιβάλλεται περισσότερο λόγω του αυξημένου του μήκους (4,45 μ.) και των σπορτίφ αναλογιών και είναι πιο επιθετικό εμφανισιακά λόγω των αιχμηρών ακμών και των τονισμένων ώμων. Από την πλευρά της η ΒΜW Χ2 με μήκος 4,36 μ. έχει αρκετά κομψή και εκλεπτυσμένη εμφάνιση, η οποία θυμίζει περισσότερο ένα σπορ πεντάθυρο μικρομεσαίο με αυξημένο ύψος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
skoda