Mercedes GLC: Εξηλεκτρισμένη, με οθόνες S-Class και «διαφανές» καπό
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes GLC: Εξηλεκτρισμένη, με οθόνες S-Class και «διαφανές» καπό

40.126 Επισκέψεις στο άρθρο (14/11/2022)

Η Mercedes GLC στην δεύτερη γενιά της, σημειώνει εξαιρετικές πωλήσεις παγκοσμίως χάρη στον μυώδη σχεδιασμό της, το υψηλό τεχνολογικό της προφίλ και τα αποδοτικά εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολά της. Αυτά είναι τα 5 ατού της.

Γεμάτη από highlights

Μπορεί η A-Class να αποτελεί, μακράν της δεύτερης, η πιο μοσχοπουλημένη Mercedes στην Ελλάδα, ωστόσο αν βγούμε από τα σύνορα της χώρας μας και ρίξουμε μια ματιά στις συνολικές πωλήσεις που ανακοινώνει η μάρκα, θα δούμε πως η GLC βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων. Αυτή την στιγμή, η GLC βρίσκεται στην 2η γενιά της, η οποία έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, είναι πιο αεροδυναμική από ποτέ, εξοπλίζεται με πλούσιο εξοπλισμό και τροφοδοτείται από αποδοτικά και εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα βενζίνης και diesel. Πάμε να δούμε τα σημαντικότερα ατού της:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μεγάλωσε αλλά έγινε πιο αεροδυναμική

Η GLC μεγάλωσε σε διαστάσεις αλλά οι σχεδιαστές της Mercedes κατάφεραν να την κάνουν πιο αεροδυναμική από ποτέ. Μιλώντας συγκεκριμένα, η νέα GLC είναι 61 χιλιοστά μακρύτερη από την προηγούμενη με το συνολικό μήκος να μετράται στα 4.716 χιλιοστά. Είναι επίσης τέσσερα χιλιοστά χαμηλότερη σε ύψος (1.640 χλστ.), ενώ το μεταξόνιο είναι μακρύτερο κατά 15 χιλιοστά και ορίζεται πλέον στα 2.888 χιλιοστά. Το πλάτος παρέμεινε ίδιο (1.890 χλστ.), ωστόσο τα μετατρόχια μεγάλωσαν κατά περίπου 6 χιλιοστά μπροστά και 23 πίσω. 
 
Όπως προαναφέραμε οι σχεδιαστές της Mercedes κατάφεραν να αποδώσουν τις μεγαλύτερες διαστάσεις σε συνδυασμό με ένα πιο αεροδυναμικό σχέδιο, με αποτέλεσμα ο συντελεστής οπισθέλκουσας που ανέρχεται στα 0,29 cd.
 
Στο καθαρά αισθητικό κομμάτι, το φρέσκο σχέδιο της GLC χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη μάσκα και τους πιο ευκρινείς προβολείς. Οι εισαγωγές αέρα ταιριάζουν καλύτερα με τη δημιουργία ενός πιο δυναμικού προφίλ που επιχείρησαν οι σχεδιαστές της μάρκας. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα είναι πιο λεπτά, ενώ ενδιαφέρουσες σε σχεδίαση είναι και οι δύο απολήξεις της εξάτμισης που ολοκληρώνουν την εικόνα του μοντέλου.

Έχει τις οθόνες της S-Class

Mέσα στην καμπίνα της GLC κυριαρχούν οι οθόνες και κυρίως αυτή του συστήματος infotainment που μετράται στις 11,9 ίντσες. Η οθόνη είναι τοποθετημένη κάθετα στην κεντρική κονσόλα, στήσιμο το οποίο προέρχεται κατευθείαν από την S-Class, επιβεβαιώνοντας έτσι την αναβάθμιση του εσωτερικού. Παρών και ο πίνακας οργάνων που είναι ψηφιακός με μέγεθος 12,3 ίντσες. Και οι δύο προαναφερθείσες οθόνες είναι στάνταρ στον εξοπλισμό, όπως και τα θερμαινόμενα καθίσματα, το Android Auto, το Apple CarPlay, η ασύρματη φόρτιση και ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων που αποθηκεύει τα προφίλ με τις ρυθμίσεις του οδηγού.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto