Maserati Grecale ή Porsche Macan με leasing;

Maserati Grecale ή Porsche Macan με leasing;

4.189 Επισκέψεις στο άρθρο (7/3/2024)

- Το μίσθωμα και των δύο είναι 1,5 χιλιάρικο/μήνα
- Ήπια υβριδική με 330 άλογα η Grecale και κάνει το 0-100 σε 5,3 δλ.
- Παραδοσιακή στη βενζίνη με 265 άλογα η Porsche Macan
- 4 οθόνες η Grecale, έχει τιμόνι και ταμπλό από την 911 η Macan

Το μίσθωμα και των δύο είναι 1,5 χιλιάρικο/μήνα

Δεν υπάρχει petrolhead στον πλανήτη στον οποίο θα μιλήσεις για Porsche και Maserati και το πρώτο πράγμα που θα του έρθει στο μυαλό θα είναι κάτι άλλο από ασύγκριτη πολυτέλεια και υψηλό κοινωνικό status. Τα δύο αυτά στοιχεία είναι εκείνα που αναζητούν και πολλά υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών και μεγαλοεπιχειρήσεων στο αυτοκίνητο που θέλουν να μισθώσουν για να καλύψουν τις ανάγκες τους. 

Παρακάτω θα βρείτε δύο αυτοκίνητα από τις εταιρείες αυτές που κλέβουν την παράσταση στο πέρασμά τους, τόσο με τον όγκο τους, όσο φυσικά με τον επιβλητικό τους σχεδιασμό και το έμβλημα φέρουν πάνω τους. Από τη μια δηλαδή η Maserati Grecale με την τρίαινα του Ποσειδώνα, από την άλλη η Porsche Macan το άλογο που συμβολίζει τη δύναμη, την ευκινησία και την κομψότητα των αυτοκινήτων Porsche.

Φυσικά, τα δύο αυτά μοντέλα έχουν αντιστοίχως και ένα υψηλό μίσθωμα αφού για συμβόλαιο leasing 4 ετών το κόστος φτάνει λίγο κάτω από 90.000 ευρώ. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά το μηνιαίο μίσθωμα και την προκαταβολή, ενώ μην ψάξετε για καταναλώσεις, θεωρούμε πως είναι κάτι που δεν απασχολεί τους υποψηφίους οδηγούς τους. Θα επικεντρωθούμε δηλαδή στις επιδόσεις και την άκρατη πολυτέλεια που βγάζουν.
 

Μοντέλα Καύσιμο Προκαταβολή σε ευρώ Μηναίο μίσθωμα σε ευρώ Συνολικό πόσο σε ευρώ στην 4ετία
Porsche Macan Βενζίνη 20.300 1.453 88.591
Maserati Grecale Mild Hybrid 20.900 1.459 89.473

Ήπια υβριδική με 330 άλογα η Grecale και κάνει το 0-100 σε 5,3 δλ.

Η Maserati Grecale (η λέξη Grecale σημαίνει βορειοανατολικός μεσογειακός άνεμος) έχει μήκος 4.847 χιλιοστά, νούμερο που την κατατάσσει στην κατηγορία των μεγάλων SUV. Πηγή ισχύος της στην έκδοση Modena είναι ένας τετρακύλινδρος 2λιτρος κινητήρας που παίρνει βοήθεια από ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V και αποδίδει συνολικά 330 άλογα και 450 Nm ροπής (σ.σ. υπάρχει και η έκδοση GT με το ίδιο κινητήρα και 300 άλογα). Στην έκδοση Modena tο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 5,3 δλ., ενώ η κατανάλωση φτάνει τα 9 λτ./100 χλμ.. Φυσικά η μετάδοση της κίνησης γίνεται και από τους 4 τροχούς (διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης LSD).

Παραδοσιακή στη βενζίνη με 265 άλογα η Porsche Macan

Η Porsche έχει παρουσιάσει την νέα γενιά της Macan (σ.σ. θα είναι ηλεκτρική και ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ σε όλα της, από την εμφάνιση μέχρι τα τεχνικά χαρακτηριστικά), ωστόσο μέχρι τότε οι petrolhead και οι πιστοί στη βενζίνη μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των πολλών εκδόσεων της θερμικής, υπάρχουσας γενιάς. Να πούμε, ότι η Porsche Macan είναι ελαφρώς μικρότερη σε μέγεθος από την Grecale με 4.726 χλστ. και τροφοδοτείται επίσης από ένα 2λιτρο τετρακύλινδρο μοτέρ αλλά χωρίς ηλεκτρική βοήθεια, κάτι που συνεπάγεται στα χαρτιά υψηλότερη κατανάλωση σε σχέση με την Grecale (10,1 λτ./100 χλμ.). Η ιπποδύναμη της Macan είναι 265 άλογα, η ροπή στα  400 Nm ενώ έχει την δυνατότητα να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,4 δλ..

Τέσσερις οθόνες η Grecale, έχει τιμόνι και ταμπλό από την 911 η Macan

Τόσο η Maserati Grecale όσο και η Porsche Macan είναι δύο αυτοκίνητα που έχουν ως στόχο να προσφέρουν μεγάλη άνεση και πολυτέλεια υψηλού επιπέδου στον ιδιοκτήτη και την οικογένειά του και για αυτό, το εσωτερικό τους είναι κατασκευασμένο από τα καλύτερα υλικά της αγοράς και η συναρμογή τους είναι άψογη. Όσον αφορά το ταμπλό, η Grecale έχει εστιάσει περισσότερο στην τεχνολογία, αφού διαθέτει πίνακα οργάνων και η άνω οθόνη αφής μεγέθους 12,3 ίντσες και μια κάτω οθόνη με διαγώνιο 8,8 ιντσών, την στιγμή που η Macan έχει πιο σπορ προσανατολισμό καθώς δανείζεται σπορ στοιχεία από την 911, όπως είναι το κοφτερό τιμόνι και το ταμπλό. 

ford
NISSAN